Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu, Belediye Başkanı Kerim Aksu’ya katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.


Bu haber 2016-02-29 09:05:20 eklenmiş ve 1181 kez görüntülenmiştir.

 

Borsa Başkanı Temel Yanıkoğlu düzenlediği toplantıda, dünyada fındık üzerine en büyük fındık projesini gerçekleştirdiklerini, Belediye Başkanı Aksu’nun her aşamada yanlarında olduğunu söyledi.

GTB tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan Borsa Başkanı Temel Yanıkoğlu, 2010 yılında projenin hazırlanmaya başladığını belirterek şunları dile getirdi: “  Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsası Giresun’da kuruluyor. Bu, dünyada fındık üzerine yapılan en büyük projedir. Hepimiz Giresunlu olarak bu projeyle gurur duymalıyız. Sizlerle Başkan Kerim Aksu’nun katkılarını paylaşmak istiyorum. 2014 Mayıs ayında araziyi tespit edip, hafriyat başlandı. Zaman kaybetmeden bu işlemi yapmamız gerekiyordu. 35 bin metreküp hafriyatı en yakın mesafeye dökmemizi sağladı.  Kazancımız 1 milyon Lira, ruhsat harcı için 650 bin Lira almadı. İnşaat alanına kolay ulaşım için bağlantı yolunu açtı.  Şimdi 15 bin metrekare sahamızı asfalt yapma sözü verdi.  Çevre düzeni, kaldırım ve bordürlerle 700 bin Liralık imalatı üstlendi. Kendisine Giresun Ticaret Borsası adına teşekkür ediyorum.  Bu proje 9.7 milyon Euro AB hibesi ile başlamıştır. Tabi ki elektronik cihazlar, iç donanımlar, laboratuarların kurulması için  Borsamızın yaklaşık 5 milyon Euro bir harcaması olacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun’a katkı sağlayan her projeye, kuruma, kuruluşa destek sağlamaya özen gösterdiğini vurgulayarak şöyle konuştu: “ Borsa, Oda, Üniversite, Belediye bunlar Giresun’un kuruluşları. Giresun halkı 7 yıl önce bizi Belediye Başkanı olarak görevlendirdi. Bizim tek bir düşüncemiz var, tek bir siyasetimiz var o da Giresun. Biz , kurumların başında kim olduğuna değil, kurumların Giresun’a sağladığı katkıya bakıyoruz. Öncelikle bu büyük projeyi Giresun’a kazandırdığınız için Ticaret Borsası Başkanlarını, Yöneticilerini, Meclis Üyelerini, projeye hayat verenleri kutluyorum. ‘Dünyanın en kaliteli fındığı, Giresun Kalite Fındıktır’ diye herkes konuşuyor. Siz Borsa olarak konuşmayıp çok önemli bir iş yaptınız. Konuşmakla bir şey olmuyor, iş yapmak lazım. Bu makamlarda olanlar yarın olmayacaklar, ancak milli ürünümüz fındık borsası yüz yıllarca yaşayacak. Belediye olarak Giresun halkının bize emanet ettiği kaynağı kullanıyoruz. Bu paralar sizin, halkın parası. ”

Başkan Kerim Aksu, kurumlar arasında arzu edilmeyen sürtüşmelere tanık olduklarına dikkat çekerek; “  Giresun Üniversitesi önemli bir kurumdur. Birileri çıkıp, o kişi olursa ben oraya gitmem diyor. Böyle bir anlayış olabilir mi. Kimse kurumlar üzerinden siyaset yapmasın.  Siyaset seçim zamanı yapılır, sonra hizmet vardır. Ast olan Giresun’dur “ şeklinde sözlerini tamamladı.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, Borsa Başkanı Temel Yanıkoğlu, Meclis Başkanı Harun Aydın, önce ki  başkanlardan İbrahim Demirci, Genel Sekreter Eren Nizam, Belediye Fen İşleri Müdürü Ergun Altıyaprak , meclis ve yönetim kurulu üyeleri, basın mensupları Güre Mahallesi’nde yapımı devam eden Fındık Lisanslı Deposu ve Spor Borsası inşaatını gezip, çalışmaları yerinde incelediler.

ETİKETLER : Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Belediye Başkanı Kerim Aksu’ya katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti bulancak haber giresun haber bulancak
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DİĞER haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi