

Giresun valisi, Hasan Karahan’ı göreve davet ediyoruz. Bölge halkı bu sokak lambalarının parasını biz ödemeyiz dediler. Tam bir ay önce haber yapmış ve o günden bu güne hiç sönmeyen gereksiz yere gündüz yanan sokak lambalarını neden kapatmadıklarını soran mahalle sakinleri mili servetimiz yanıyor dediler. Ayrıca kendilerini galaya almadıklarını belirten uçarlı mahalle sakinleri Giresun Valisi Hasan Karahan'a seslendiler.
Bulancak Uçarlı Mahalle Muhtarından mahalle sakinlerine kadar birçok kişinin Bulancak TEDAŞ’a bilgi verdiği, hatta muhtarın genel merkezi arayarak bilgi verdiği öğrenilen uçarlı mahalle sokak lambaları güündüz halen yanmaya devam ediyor. Milli servet ve lüzumsuz gündüz yanan sokak lambalarının üçreti kimden alnıyor. Mahalle sakinleri sokak lambalarının parsını bizlere ödetmesinler dedi. Haksız ve gereksiz yere yanan ve para alınıyorsa, bu para haram olur dediler. Bulancak TEDAŞ’i göreve davet ediyoruz dediler.
Bulancak Uçarlı Mahallesi yolu boyunca aydınlatma lambalarının tam olarak 1 aydır gereksiz yere gündüz yanıyor. Yetkililer ise uyuyor. Mahalle Muhtarı ve mahalle sakinlerinin en az bir defa aradığı yetkililere bu konu hakkında bilgi verildiği halden gündüz yanan sokak aydınlatma lambalarının parasını biz ödemek istemiyoruz dediler. Sokak lambalarının gündüz yanmasına tepkileri büyüyen mahalle sakinleri bu konuda TEDAŞ'a para ödemeyeceğiz dediler.
Öte yandan karanlıkta ve aydınlatılması gereken yerler aydınlatılmazken, boşa yanan ve tam bir ayın üstende gündüz yanan sokak lambaları açıklanabilir bir durum olmadığı belirtildi.

|
|