Kısa adı HEGEM olan Hayat Boyu Eğitim ve Kişisel Gelişim Derneği, Giresun Kızlarını Kazanıyor projesi kapsamında kızları sinemaya götürdü.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın sözleşme makamı, Milli Eğitim Bakanlığının Yararlanıcısı olduğu Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması Programı (IQVET-II) kapsamında HEGEM tarafından Giresun Kızlarını Kazanıyor adlı proje yürütülüyor.
Proje kapsamında Akademik Takviye kursuna giden Zübeyde Hanım MTAL, Kale MTAL ve Giresun Lisesine devam eden 120 kız öğrencileri karne tatili öncesi dönemin yorgunluğunu atmak üzere özel seansla sinemaya gittiler.
Yeni vizyona giren "Kardeşim Benim" filmini izleyen öğrencilerin çok neşeli oldukları gözlendi.
Proje koordinatörü Ayşe Öveç, "Akademik Takviye Kursuna katılan değişik okullardan öğrencileri kaynaştırmak, motivasyonlarını arttırmak ve dönem yorgunluklarını atmaları amacıyla projemiz kapsamında böyle bir etkinlik gerçekleştirilmiştir. Etkinliğe ayrıca Takviye kursunda görev alan öğretim elemanları da katılmışlardır" dedi.
|