Bulancak Giresun Belediye Dolmuş aracına para ödemeyin

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca konuya el konuldu.
Bu haber 2016-01-06 21:20:13 eklenmiş ve 1654 kez görüntülenmiştir.

Bulancak Giresun Dolmuş aracı Engellilerden, 65 yaş üstündeki yaşlılardan,  şehit yakını, gazi, gazi yakını ve vazife malulü olarak ücretsiz seyahat hakkından yani para vermeden yararlanacaklar. Aksi takdide para alırlarsa suç işlemiz olacaklar.  

 

bulancakhaber.net  yayın sahibi ve aynı zamanda TRT Yurt Muhabiri Mehmet Yaşar’ın savunduğu ve sürekli gündemde tuttuğu Bulancak Giresun Belediye Dolmuş durağı araç sürücüsü Engellilerden para alıyor haberine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca el konuldu.

 

 

Bulancak Belediye Başkanlığı’na bu konu hakkında bilgi verdiğimiz halde konuyla ilgili olarak yaptırım yapmayan Belediye bakalım Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca alınan karara karşı yaptırımı ne olacak. Bulancak Giresun Belediye Dolmuş aracının belediye ile hiç bir ilişkisi olmayan sürücüsü tarafından 65 yaş yaşlılardan, engellilerden ve basından mensuplarında para almaması gerektiği halde para alan ve özellikle birçok engellinin seyahat özgürlüğünü elinden alan Bulancak Giresun Belediye Dolmuş aracını kullanan Ercan Tosun’a şimdi bakalım ne yapacak ?

 

 

Engelliler artık para ödemeden Giresun’dan Bulancak’a veya Bulancak’dan Giresun’a Belediye araçlarından yararlanarak üçret vermeden özgürce eskisi gibi seyahat yapabilecekler. bulancakhaber.net’in sürekli gündemde tuttuğu temel hak olan seyahat özgürlüğüne Bulancak Belediyesi değil ama Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca müdahale edildi. Ayrıca bu haktan genel olarak Türkiye'de 65 yaş üstündeki 6 milyon 192 bin 962 kişi, engelli kimliği taşıyan 461 bin 850 vatandaş, 100 bin 332 kişi de şehit yakını, gazi, gazi yakını ve vazife malulü olarak ücretsiz seyahat hakkından yararlanacakları öğrenildi.  

 

 

Bulancak Beldiye Başkanlığına defalarca söylediğimiz halde engellileden, yaşlılardan ve basın mensuplarından para alan araç sürücü, eğer para alırsa suç işlemiş olacak.  Bu suçda ona musade eden yetkililerin sayılmış olacağı öğrenildi.

 

 

Bu konuda resmi gazetede yayınlanan yazıyı  sizlerle paylaşıyoruz;

 

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma araçlarından kanun gereği ücretsiz yararlananlar için işletmecilere ödeme yapılacak.

 

 

"Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesine İlişkin Usül ve Esaslar" hakkındaki yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmeliğe göre, işletmecilere belediyeler aracılığıyla, 4736 sayılı Kanun kapsamında sayılan kişileri toplu taşıma hizmetinden herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeyerek ücretsiz yararlandırmaları kaydıyla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten ödeme yapılacak. İşletmeciler, şehirler arası toplu taşıma hizmeti için bu ödemeden faydalanamayacak.

Şehir içi kara ve deniz taşımacılığında taksi, taksi dolmuş, dolmuş, rekreatif, turistik ve servis amaçlı kullanılan araçlar ücretsiz seyahat ve ödeme kapsamının dışında olacak.

Belediyeler, şehir içi toplu taşıma hizmeti için yetki vermiş olduğu işletmecilerin adı soyadı/unvanı, yetki belgesinin tarihi, sayısı ve süresi, araç plaka numarası (deniz araçlarında buna muadil sayı veya ayırt edici özellik), ilgili ayda aracın fiilen çalışıp çalışmadığı hususlarına dair bilgileri içeren listenin ekli olduğu yazıyı, her ayın son gününden itibaren beş iş günü içerisinde İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne gönderecek.

 

 

Denetim ilgili belediyelerce yapılacak

Genel Müdürlük, gerekli incelemeyi yaptıktan sonra ilgili belediyelerin taleplerini beş iş günü içerisinde il bazında icmal tablosu düzenleyerek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına gönderecek. Bakanlık, Genel Müdürlükten gelen belgeler ve bilgiler doğrultusunda gelir desteği ödemesinin yapılması amacıyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il müdürlüklerine icmal tablosunu ve gerekli ödeneği gönderecek.

İl müdürlükleri harcama talimatı ve icmal tablosunu ödeme emri belgesine ekleyerek gelir desteği tutarını ilgili belediyelerin bildirmiş oldukları banka hesaplarına aktaracak ve aktarılan bu tutarlar, ilgili belediyeler tarafından beş iş günü içerisinde işletmecilerin banka hesaplarına ödenecek.

 

 

Yönetmelik kapsamında gelir desteği ödemesinden yararlanacak olan işletmecilere, şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir özel denizyolu ulaşımı aracı için aylık 750, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracı için aylık bin, büyükşehir belediyesi olan diğer illerde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracı için aylık 750, büyükşehir belediyesi olmayan illerde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracı için ise aylık 600 lira olmak üzere 4736 sayılı Kanun kapsamında sayılan kişileri ücretsiz yararlandırmak kaydıyla gelir desteği yapılacak.

 

 

Haksız ve yersiz ödemelerin geri alınması konusunda, yükümlülüklerini yerine getirmeyerek haksız yere ödemeye neden olanlar ile haksız yere ödemeden yararlanmak üzere sahte veya içeriği itibarıyla gerçek dışı belge düzenleyen ve kullanan işletmeciler ile kişi ve kuruluşlar hakkında genel hükümlere göre gerekli cezai ve diğer kanuni işlem yapılacak.

 

 

Gerçek dışı beyanda bulunmak suretiyle haksız ve yersiz ödemeye sebebiyet verilmesi durumunda bu tutarların, ödemenin yapıldığı tarihten itibaren hesaplanacak gecikme zammıyla bir ay içinde ödenmesi, yapılacak tebligatla sebebiyet verenlerden Bakanlıkça istenecek. Bu süre içinde ödenmemesi halinde bu tutarlar, Maliye Bakanlığına bağlı vergi daireleri tarafından takip ve tahsil edilecek.

 

 

Geçmişe dönük toplu ödeme yapılacak

Ücretsiz seyahat kapsamında toplu taşıma hizmeti vermekle yükümlü işletmecilere geçmişe dönük de toplu ödeme yapılacak. Gelir desteği ödemesine ilişkin ilgili mevzuat değişikliği hükmünün yürürlük tarihi olan 7 Nisan 2015 tarihinden başlayarak 6 Ocak 2016 tarihine kadar olan dönem için geçmişe yönelik hak edilen gelir desteği ödemesi, 60 gün içerisinde işletmecilere toplu olarak ödenecek.

 

 

Türkiye'de 65 yaş üstündeki 6 milyon 192 bin 962 kişi, engelli kimliği taşıyan 461 bin 850 vatandaş, 100 bin 332 kişi de şehit yakını, gazi, gazi yakını ve vazife malulü olarak ücretsiz seyahat hakkından yararlanıyor.

 

 

 

ETİKETLER : Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca konuya el konuldu Bulancak Giresun Belediye Dolmuş aracına para ödemeyin bulancak haber giresun haber ercan tosun
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi