“Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı”

"Oyun ve Fiziksel Aktiviteler" dersinde kullanılmak üzere Giresun'da okullara 150 bisikletin dağıtımının yapılacağını söyledi.
Bu haber 2015-12-02 22:03:07 eklenmiş ve 1252 kez görüntülenmiştir.

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa uygulanan “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında "Oyun ve Fiziksel Aktiviteler" dersinde kullanılmak üzere okullara bisiklet dağıtımına bugün Kayadibi Ortaokulunda devam edildi.

 

Merkez Kayadibi Ortaokulunda yapılan bisiklet dağıtım töreninde konuşan Sayın Valimiz Hasan Karahan, "Oyun ve Fiziksel Aktiviteler" dersinde kullanılmak üzere Giresun'da okullara 150 bisikletin dağıtımının yapılacağını söyledi. Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıklarınca yürütülen projenin çocukların sağlıklarını koruma ve daha sağlıklı olmaları açısından büyük önem taşıdığını belirten Vali Karahan, “Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıklarımızın yürüttüğü proje dahilinde seçmeli ders olarak "Oyun ve Fiziksel Aktiviteler" dersini seçen öğrencilere ilimizde 150 bisiklet dağıtımı gerçekleştirilecek. Sembolik olarak bu dağıtımları başlattık. Bisiklet sporunu yaygınlaştırmak, gençlerin sağlıklı beslenmeleri, obezitenin engellenmesi amacıyla böyle bir proje başlatıldı. İnşallah devam edecek. Sağlıklı yaşamak için bisiklet sporu oldukça önemli. Ciddi maliyet yönü olan proje. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından proje kapsamında 5 bisiklet Kayadibi Ortaokulu ve 8 bisiklette Aksu Şehit Hakan Gemici Ortaokulu yetkililerine Vali Karahan tarafından teslim edildi.

Bisiklet dağıtım töreninin ardından Kayadibi ilkokulu ve ortaokulunda incelemelerde bulunan Vali Karahan, sınıflara girerek bir süre dersin işlenişini takip etti. Öğle arası yemekhanedeki öğrencilerle de bir araya gelen Vali Karahan, öğrencilerin sorun ve isteklerini dinledi.

 

Kayadibi Ortaokulundaki programda İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Ahmet Bal ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fazıl Özden de hazır bulundu.

ETİKETLER : “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı bulancak haber giresun haber bulancak
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi