Kıbrıs Gazi’si Salih Aydın 61 yaşında vefat etti.

“o köyümüzün kültürlü, sevilen ve sayılan bir beyefendisi olarak anılacaktır”
Bu haber 2015-11-24 18:58:43 eklenmiş ve 2983 kez görüntülenmiştir.

1974 Kıbrıs Barış Hareketinde Kocatepe Gemisi’nde bulunan ve batan gemiden kurtulan 7 kişiden biri olan Kıbrıs Gazi’si Salih Aydın 61 yaşında vefat etti.

 

 

Reyhan Aydın’ın eşi, Emre, Bahar ve Merve Aydın’ın biricik babalarının vefatı ailesini yasa boğarken inece köyünde de büyük üzüntü yaşattı.

 

 

O yıllarda TCG Kocatepe’nin hayatta kalan mürettebatını Deniz Kuvvetlerine ait uçak ve gemilerin günlerce aradığı ve denizde yaşam mücadelesi vererek 3. günde bulunan Bulancaklı Gazi Salih Aydın’ın kurtuluşu birçok anılarıyla bu günlere kadar inece köyünde anlatıldı. O günlerin bir kahramanlık öyküsü olarak sürekli anlatıldığı ve bundan sonra da anlatılacağı öğrenildi.

 

 

1974 Kıbrıs Barış Hareketinde Kocatepe gemizi batan ve bir parçasına sarılarak 3 gün denizde arkadaşlarıyla mücadele veren, gözleri önünde birçok arkadaşının boğulduğunu gördüğünü ve o anlara dair yaşananların tam bir trajedi olarak bu günlere kadar  anlatıldığı öğrenildi. 3 gün deniz de sıkı sıkıya tutunduğu tahta parçası karşısında ki arkadaşının annem beni çağırıyor diyerek bıraktığını ve denizin derinliklerine doğru gidişini gördüğü anıları dinleyen İnece Köyü halkı, Gazi Salih Aydın “O bizim kahramanımız” dediler.  

 

 

 

Gazi Salih Aydın, “o köyümüzün kültürlü, sevilen ve sayılan bir beyefendisi olarak anılacaktır”  denildiği cenaze töreninde dile getirildi.

 

 

1974 Kıbrıs Barış Hareketinde Kocatepe Gemisi’nde bulunan ve batan gemiden kurtulan 7 kişiden biri olan Kıbrıs Gazi’si Salih Aydın’a yakışır bir cenaze töreni yapılarak defnedilmesi Aydın ailesini ve İnece Köy halkını onurlandırdığı objektiflerimize yansıdı.

 

 

Giresun Garnizon Komutanlığı tarafından Askeri Törenle toprağa verilen Kıbrıs Gazi’si Salih Aydın, köy meydanın da ki Merkez Camii’nde namazı kılındı ve helallık alındı. Kıbrıs Gazi’si Salih Aydın’a saygı duruşu ve selam veren askerlerin önünden Tören Mangası tarafından taşındı. Aydın’ın tabuta sarılı Türk Bayrağı törenle oğlu Emre Aydın’a kabri başında komutanlar tarafından öpülerek kendisine verildi.

 

 

 

Dualarla topağa verilen Kıbrıs Gazi’si Bulancaklı İnece köyünden Gazi Salih Aydın, toprağa verildikten sonra da törene katılan Bulancak Özel Harekat Taburu Komutanlarının kabri başında dua ederek ailesine taziye de bulunduğu bulancakhaber.net objektiflerimize böyle yansıdı. 

ETİKETLER : Kıbrıs Gazi Salih Aydın 61 yaşında vefat etti emre bahar merve reyhan aydın bulancak haber giresun haber bulancak
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi