Eğitimde ve Öğretimde Teknoloji Kullanımı Gelecek Nesil için Şart

Okullarda Kodlama Öğretimi Çok Önemlidir
Bu haber 2015-11-17 17:50:19 eklenmiş ve 1043 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Ordu Giresun Bahçeşehir Koleji’nden Velilere Bilişimsel Düşünme Semineri

 

 

Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Yavuz Samur Ordu Giresun Bahçeşehir Koleji velilerine yönelik Bilişimsel Düşünme ve Dijital Eğitim semineri verdi. Velilerin özellikle teknoloji ile ilgili soruları ve sorunları hakkında etkileşimli ve samimi bir sunum gerçekleştiren Dr. Samur, velilerin akıllarındaki soru işaretlerini giderdi.

 

Kuşak Farkının Bilincinde Olunmalı

Velilerin ve çocuklarının aynı kuşakta olmadıkları, yeni nesil çocukların daha fazla teknoloji kullandıkları, teknolojinin içine doğdukları gerçeğini kabullenmeleri gerektiğini aktaran Dr. Samur, bununla nasıl başedilmesi gerektiği ile ilgili olarak birçok öneride bulundu.

 

Eğitimde ve Öğretimde Teknoloji Kullanımı Gelecek Nesil için Şart

Dijitalleşen hayatlarımızda bilgi ve iletişim teknolojilerinin ve kullanımının önemini vurgulayan ve gelecekte de bu alanlarda ihtiyacın hep olacağından bahseden Dr. Samur, “Tahmin edilenin aksine, okullarda teknolojiyi en az kullanan ülkelerden biri Türkiye ve istatistiklere göre okullarda teknolojiyi bizden daha çok kullanan ülkelerinin çoğunun başarıları bizden daha yüksek” dedi. Artık teknoloji ile sadece eğitimin değil öğretimin de değişmesi gerektiğini söyleyen Dr. Samur “öğretmenin sınıftaki rolü artık bilginin kaynağı ve bilgiyi aktaran kişi değil, internette var olan bilginin üzerine öğrencisinin eksikliklerini gideren ve öğrenme rehberliği eden bir role doğru gitmelidir” dedi.

 

Okullarda Kodlama Öğretimi Çok Önemlidir

Şuanda da yakın gelecekte de bilgi ve iletişim teknolojileri kullanımının önemini vurgulayan Dr. Samur, göstermiş olduğu istatistiklerde de programlama becerisi gerektiren alanlarda çalışacak kişilere gelecekte de ihtiyacın artacağından bahsetti. “Bu nedenle toplumun ihtiyacını karşılayabilecek becerilere yönelik öğrenciler yetiştirmeliyiz” dedi.

 

Veliler de Araştırmalılar

Velilerle ulaşabilecekleri birçok kaynak paylaşan Dr. Samur, anne-baba olarak çocuğunuzun ihtiyaçları doğrultusunda öğretmenlerle işbirliği yaparak ilerlemeleri gerektiğini vurguladı. “Ancak bununla da yetinmemeli, kendiniz de internetten araştırmalar yapmalısınız” dedi.

 

Tüketim Odaklı Değil Üretim Odaklı Çalışmalar Yapılmalı

 

Yeni neslin çok fazla tüketim odaklı olduğunu bu nedenle okullarda ve evlerde daha çok üretim odaklı etkinliklere yer verilmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Samur, “kodlama gibi, oyun tasarımı gibi, robotik gibi çalışmalar bu anlamda bizim çok önem verdiğimiz çalışmalar” dedi. Bu alanlarda birçok araştırma çalışmalarını yaptıklarını ve hem akademik hem de pedagojik anlamla olumlu sonuçlar aldıklarını belirtti.

ETİKETLER : Okullarda Kodlama Öğretimi Çok Önemlidir bahçeşehir ordu arzu
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi