

SP ‘Bu Milletin Özü’
Saadet Partisi, Giresun Milletvekili Adayı Bekir Demirkaya seçim çalışmaları dolayısıyla Tirebolu İlçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.
Tirebolu’da kahve ve esnaf ziyareti yaparak vatandaşları dinleyen Demirkaya, 15 gün sonra bir seçim olacağını ve milletin kendisini 4 yıl boyunca yönetecek kadrolar için karar vereceğini belirterek vatandaşlardan verecekleri oylarla Saadet Partisini meclise taşımalarını istedi.
7 Haziran seçimleri sonrası ortaya çıkan hükümeti kuramama krizinin millete ağır bir yük yüklediğini belirten Demirkaya; “Mecliste eğer Saadet Partisi olsaydı bu hükümet kurulur ve her şey daha farklı olurdu. Terörle mücadelede iktidar partisi geçmişte bir takım yanlışlar yapmış ve biz de parti olarak ikaz etmiştik. Teröristlerle pazarlık yapılmamasını ve terörist başı ile masaya oturulmamasını dile getirmiştik. Şimdi gelinen noktada yaptığımız ikazların ne kadar haklı olduğu ortaya çıkmaktadır. Kürt-Türk milliyetçiliği paradoksu ile ulusal sol veya ABD-AB eksenli ılımlı İslam çıkmazında kurutuluş arayanlar her zaman duvara toslamıştır. Terörün çözümü bizdedir. Çünkü Saadet Partisi bu milletin özünü temsil etmektedir.” Dedi.
7 Haziran seçimleri öncesi, kamudaki araç savurganlığının had safhaya çıktığını söyleyenlere ‘bunlar çerez parası bile değil’ diye savunma yapıldığını anlatan Demirkaya; “o zaman savunma yapan Maliye Bakanı şimdi ise kamudaki harcamaların aşırı olduğunu belirterek disiplin altına alacağız diyor. Cari açığı azalttık diye müjde verenler, bu cari açığı azaltan kaynağı belirsiz paraların miktarını ve nerden geldiğini, ne amaçla geldiğini açıklayamıyorlar. Biliyorsunuz muhalefet partileri asgari ücret açıkladıklarında kaynak nerden diye eleştiri yapılmıştı. AKP hükümeti şimdi ise asgari ücrete zam yapacağını vaat ediyor, kalkınma bakanı açıklama yapıyor asgari ücret artışının bize her hangi bir zararı yok aksine devlet gelirleri açısından faydası var. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Emeklilere zam yaparsak Yunanistan’a döneriz diyenler, şimdi ise her ay emekliye zam yapacaklarını beyan ediyorlar. 13 yıldır uygulanan ekonomik politikalar sonucu gelinen noktanın bir özeti aslında bu örnekler. Popülist yaklaşımlar, Popülist söylemler. Deniz bitmiş, artık kara görünmüştür. Bundan sonra uygulanacak politikalar geçmişte yapılan ve sadece seçim meydanlarında kalan bol keseden vaatler. Çünkü 400 milyar tl’lik bütçenin 50 milyar tl’sini (8’de bir) faize aktarır, cari açığı kaynağı belirsiz paralarla düşürmeye çalışır, ihracatını altın ihracatı ile düzeltmeye çalışırsan sonunda böyle popülist söylemlerle vatandaşın karşısına çıkıp oy devşirmeye çalışırsın.” Dedi.
1 Kasım seçimlerinde milletimizin, kendi çıkarlarından başka bir şey düşünmeyen partilere gerekli dersi vereceğini belirten Demirkaya; “Milletimizin özü ve aslı olan Saadet Partisini vatandaşlarımız, ‘Yüreğinin Sesini Dinleyerek’ verecekleri oylarla meclise taşıyacak ve ‘Yeniden Büyük Türkiye’ kurulacaktır.” dedi.
|
|