Camili-Erimez-Kulakkaya yolu sıcak asfaltı tamamlandı.

Camili-Erimez-Kulakkaya yolu sıcak asfaltı tamamlandı.
Bu haber 2015-08-28 23:38:28 eklenmiş ve 1272 kez görüntülenmiştir.

Tarihi İpek Yolu olarak bilinen Camili-Erimez-Kulakkaya yolu sıcak asfaltı tamamlandı.

 

Yolun sıcak son sıcak asfaltı bugün Minekıran mevkiinde Sayın Valimiz Hasan Karahan tarafından döküldü.

Finişer(asfalt serme makinası) üzerine çıkarak son asfaltı döken Vali Karahan, yolun tamamlanmasında emeği geçen İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Taşkın, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Barbaros Demirkaya ve diğer çalışanları kutladı.

 Camili Kulakkaya Erimez Yolunun tarihi İpekyolu üzerinde bulunduğunu belirten Vali Karahan, yıllardır Giresunluların yolun tamamlanmasını beklediğini söyledi. Tamamlanan Camili-Erimez-Kulakkaya yoluyla birlikte yaylalara ulaşımın rahatlayacağını, böylelikle ilimiz turizminde de canlanma olacağını kaydeden  Vali Karahan, “Tarihi bir günü yaşıyoruz. Tarihi ipek yolu olarak bildiğimiz Erimez  üzerinden Şebinkarahisar- Sivas’a kadar giden  bağlantıyı sağlayan bu yola ilk defa asfaltla tamamlamış olduk. Gerçekten tarihi bir gün.  Yaklaşık bu sene 18.6 km. bu yola asfalt yaptık.  50 bin ton asfalt malzemesi harcadık.  5.6 milyon da para harcadık. Asfalt faaliyetlerimiz bu sene hızlı bir şekilde devam ediyor.  Özel idaremiz alt yapısı sağlam hem planeti olsun hem araç gereç  finişheri ve kamyonuyla  ciddi bir alt yapıya sahip. Hayırlı olsun.  Bu yolumuzu canlı hareketli bir yol. Merkezi  İç Anadolu’ya  bağlayan tarihi, nostaljik bir yol.  Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Başta İl Özel İdaresi Genel sekterimizi başta olmak üzere.  İl Genel Meclisi başkanımız, üyelerimiz, kaynak aktaranlar, karar verenler,  yapanlar, asfalt ekibimiz, yol şube müdürümüz. Gecenin üçünde çalışıp asfalt pilentini yakıp işe başladı arkadaşlar. Gerçekten  özel sektörde bile görülmeyen  ciddi ve gayretli bir çalışmanın sonuna eldik. Geçen sene biliyorsunuz  Sayın Bakanımızla açılışını yapmıştık.  Resmi açılışını daha sonra yapacağız. Şimdilik biz iş bitirmeyi sizlerin şahitliğinde tamamladık. İlimize hayırlı olsun emeği geçenlere  teşekkür ediyoruz.  Bu yol İl Özel idaresi projesi kapsamında yapıldı. Özellikle Kulakkaya yaylasını hareketlendirecek.  Giresun merkezin ağırlıklı olarak kullandığı bir yayla Kulakkaya.  Oradan da Bektaş’a geçiş var, orası da asfalt biliyorsunuz.” şeklinde konuştu.

 

 

ETİKETLER : bulancak haber giresun haber bulancak Tarihi İpek Yolu olarak bilinen Camili - Erimez Kulakkaya yolu sıcak asfaltı tamamlandı
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi