BELEDİYE BAŞKANI KERİM AKSU 2015 YILININ 6 AYLIK ÇALIŞMALARINI ANLATTI

BELEDİYE BAŞKANI KERİM AKSU 2015 YILININ 6 AYLIK ÇALIŞMALARINI ANLATTI
Bu haber 2015-07-15 02:24:35 eklenmiş ve 1103 kez görüntülenmiştir.
BELEDİYE BAŞKANI KERİM AKSU 2015 YILININ 6 AYLIK ÇALIŞMALARINI ANLATTI 
 

Belediye Başkanı Kerim Aksu düzenlediği basın toplantısında 2015 yılının ilk altı ayında yapılan çalışmaları, yeni projeleri basın mensupları ile paylaştı.

Belediye Başkanlık makamında düzenlenen basın toplantısında konuşan Aksu, siyasilerden, devlet kuruluşlarına, basın yayın organlarından sivil toplum örgütlerine ve kamuoyuna mesajlar verdi.

Giresun Belediyesi’nin yoğun bir çalışma içerisinde olduğuna dikkat çeken Başkan Aksu, 2015 yılının ilk altı ayında Fen İşleri, Su Kanal, Park ve Bahçeler, Veteriner İşleri, Sağlık alanlarında çok önemli çalışmalar yürütüldüğünü dile getirdi.

Belediye Başkanı Kerim Aksu belediye çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:

FINDIK PAZARI: Bu yılın başında Fındık Pazarı yolları, aydınlatması, kaldırımları, çevre düzeni ve fındık anıtı ile tamamlandı. Bu projenin işçilik hariç maliyeti 1 milyon liranın üzerindedir.

YENİYOL: Adı Yeniyol olan Yeniyol’u yeniledik. Sagae Caddesi’nden başlayarak, Sütlaş Köprüsü, Yeniyol Mevkii şu anda tamamlanmış durumda. Önce alt yapıyı yeniliyoruz. Bu bölgede elektrik hatları yeraltına alındı. Bu proje için şuana kadar 2 milyon lira harcandı. Yolun devamı Vilayet binasına kadar ulaşacak.

FATİH CADDESİ: Belki Fatih Caddesi’ne 20-25 yıl el değmemiştir. Şu anda çalışmalar sürüyor. Fatih Caddesi’nde su, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını, abone bağlantılarını yeniledik. Bu projeye de 2 milyon lira harcayacağız.

ASFALT ÇALIŞMASI: Doğalgaz çalışması tamamlanan yollarımızı hızla asfaltlıyoruz. Bu yıl hava şartları bizi oldukça engelledi. Ben bu zamana kadar havaların bu kadar yağışlı geçtiğine tanık olmadım. 2015 yılı için 25 bin ton 4 milyon liralık sıcak asfalt aldık. Sagae Caddesi, Yeniyol, Orhan Yılmaz Caddesi, İnönü Caddesi ile Vilayet önüne kadar asfalt yapacağız. Teyyaredüzü Mahallesi asfalt çalışmasını tamamladık. Gaziler , Güre, Çıtlakkale, Kavaklar, Gemilerçekeği, Gedikkaya, Kayadibi Mahallelerinde asfalt çalışmalarına devam edilecek. 2015 yılında bozuk yol kalmayacak.

YOL AÇMA VE BETONLAMA: 2015 ilk altı ayında, 7 bin metre yeni imar yolu açıldı. 3 bin metre beton yol, 3.500 metre taş duvar yapıldı.

GAZİLER- ERİKLİMAN BAĞLANTISI: Gaziler Mahallesi ile Erikliman Mahallelerimizi bir birine bağlayan yeni yol açılıyor. Bu önemli bir çalışmadır. 2015 yılında kamulaştırmaya 2 milyon lira harcadık.

40 BİN BORDÜR 3 MİLYON PARKE: Belediyemize ait Batlama Şantiyemizde 40 bin adet bordür üretimi yaptık. Devam eden proje ve çalışmalarda 3 milyon adet parke kullanıldı. Bu üretimin karşılığı da 1 milyon liradır.

KEŞAP DURAĞI BAŞLIYOR: Keşap Durağı ve Meydan Projesi ihalesi tamamlandı. Bayram sonrası Pazartesi günü proje başlayacak ve yaklaşık 270 günde tamamlanmasını bekliyoruz. Devamında Kazancılar Yokuşu başlayacak. Meydanda görünen araçlar ve duraklar bir kat aşağıya alınacak. Kazancılar yokuşunun eğimi düşürülerek daha rahat bir ulaşım sağlanacak. Üst çıkışa kavşak yapılacak. Bu projenin de maliyetinin toplam 7 milyon lirayı bulması bekleniyor.

SU KANAL: 2015 yılının ilk altı ayında su ve kanal çalışmalarına yaklaşık 7 milyon lira harcadık. 2300 metre yeni kanalizasyon hattı ve 2800 metre yağmur suyu şebeke hattı yapıldı.

6 AYDA 20 MİLYON LİRA: 2015 yılının ilk altı ayında yaptığımız toplam yatırım maliyeti 20 milyon lirayı aşmış bulunuyor. Yılın daha yarısındayız. Yılsonuna kadar yatırımların 30 milyon lirayı aşmasını öngörüyoruz.

4 BİN GIDA YARDIMI: Ramazan ayı için ihtiyaç sahiplerine 4 bin adet gıda yardımı yapılmıştır. Belediyemiz tarafından Taşbaşı Parkı’nda Ramazan Ayı süresince 21 bin 800 adet yemek ikramı yapılmıştır.

150 BİN ADET ÇİÇEK: Belediyemiz serasında yetiştirilen 150 bin adet mevsimlik çiçek dikimi yapılmıştır. Yıllık çiçek üterimi ise yaklaşık 250 bin adettir. Yürüttüğümüz projelerde ve tamamlanan projelerimizde ağaç dikimine ve peyzaj çalışmalarına ayrı bir önem veriyoruz.

KİRALIK ARAÇ SONA ERİYOR: Belediyemiz birimlerinde kullanılan kiralık araçların süresi bu ay sonunda doluyor. Bu uygulamayı kaldırıyoruz. Artık belediyemizin kendi araçları hizmet verecek. Başkanlığa ilk başladığım zamanda 40 araç vardı. İş makineleri dâhil. Biz görev süremiz içinde 70 araç ve iş makinesi kazandırdık. 
Belediye Başkanı Kerim Aksu açıklamasını tamamladıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 
KÜLTÜR MERKEZİ NE OLDU: Milletvekili Adem Tatlı’nın Batlama Şantiye arsasının belediye tarafından verilmediği için kapalı spor salonu yapılamadığının hatırlatılması üzerine konuşan Aksu; “ Sayın Milletvekili ve bazı siyasiler belediye arsalarına göz dikiyor. Fındık Araştırma arsasına hastane yapıldı. Biraz yer verip spor salonu da yapılabilir. Kamuya ait bir çok arsa var. Amaçları farklı geliyor bana. Ben de Sayın Milletvekiline bir soru sormak isterim. Rus Pazarı bölgesinden 2700 metrekare arsayı 2011 yılında verdik. Kültür Merkezi yapılacaktı. Kültür Merkezi ne oldu? Belediye olarak Giresun’un menfaatine olan her konuda, her yatırımda biz varız. Acaba onlar nere de?

SEKA TOKİ İNŞAATI KAÇAK: Seka arsasının farklı kullanılmasını önermiştim. Yetersiz ve şehir içinde kalan sanayi sitesi Seka arsasına taşınsın. Konut yapılacaksa bu arsaya yapılsın. Eğer yeni sanayi yapılsaydı, bugün çalışanlara yüzde elli daha fazla çalışan eklenirdi. İşsizliğe de bir çözüm olurdu. Parseli yapılmamış, ruhsatı alınmadan konut temeli attılar. Ne belediyeden, nede şehircilik müdürlüğünden ruhsat yok. Kaçak olarak temel attılar. Belediye olarak yazı yazdık. Süreleri dolmak üzere. Kanunlar doğrultusunda gereğini yapacağız. Giresun’un konut ihtiyacı yok.İş ihtiyacı var.

KATI ATIK TESİSİ VE ÇÖP SORUNU: Giresun’un deniz kenarına çöp dökmesini ortadan kaldırmak için büyük bir çaba harcadık. Katı Atık Tesisinin 7.5 milyon lirasını % 60’nı biz ödedik. Sayın Bakan Canikli seçim döneminde çöpü kullandı. Başlayan terfi istasyonunu talimatla durdurdu. Bu çalışmalar Devlet Planlama Teşkilatı ve Çevre Bakanlığı onayı ile yapılmıştır. Yapılan işlerden bilgi sahibi olmadan, bizi suçlamaya kalkıyorlar. Bize sorabilirler, Vali Beye sorabilirler ve Katı Atık Birliği Genel Sekreterine sorabilirler. Bu tesisin yapılmasında emeği geçen Önceki dönem milletvekillerinden H.Hasan Sönmez, Çevre Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Dursun Ali Şahin’e teşekkür ediyorum. Bizleri haksız yere hedef yapmaya çalışanların konuyu öğrenip, çabalarımızdan dolayı bizlere teşekkür etmesini bekledik. Bu sorun sadece Giresun Merkez Belediyesinin değildir. Ben yine iddia ediyorum Organize Sanayi Bölgesi beton tesisleri alt kısmında bu aktarmayı yapabiliriz. Ben eleştiri yapanlara aktarma istasyonu görüp görmediklerini soruyorum. Adam görmemiş, karşı çıkıyor. Harcanan paraya, sarf ettiğimiz emeğe ve bu doğaya yazıktır.

KARAYOLLARI ENGELLİYOR: Belediye Başkanı Kerim Aksu Karayolları ile ilgili bir soru üzerine şunları ifade etti: “ Karayolları belediyemizin en büyük engeli. Rize de, Trabzon da toplama yollar, yan yollar belediye ye aittir. Bizde Giresun Belediyesi hariç ilçe belediyelerinde dahi uygulama aynı. Ancak bizim belediyemize devir yapılmıyor. Bunu her kurum, sivil toplum örgütü, basın mensupları, siyasiler sorgulamalıdır. Neden Teyyaredüzü Mahallesi’ne doğalgaz gitmiyor. Karayolları buna engel oluyor. Yazıktır arkadaşlar. Karayollarından bir yazı aldık. Yan yollardaki duraklar ve reklam panoları trafiği engelliyormuş. Arkadaşlar biz yıllık 5 bin lira olan reklam gelirini ihale ile yıllık 470 bin liraya çıkardık. Bu yazıya cevap vermeyeceğim. Bunları Sayın siyasilere sormalısınız. Bu ibretlik yazıyı saklıyorum. Giresun için nelere maruz kaldığımızı görün.”

ETİKETLER : bulancak haber giresun haber bulancak BELEDİYE BAŞKANI KERİM AKSU 2015 YILININ 6 AYLIK ÇALIŞMALARINI ANLATTI
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer ASAYİŞ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi