Giresun'da Yaz Kur’an Kursları Bugün başladı.

Giresun'da Yaz Kur’an Kursları Bugün başladı.
Bu haber 2015-06-23 01:23:10 eklenmiş ve 914 kez görüntülenmiştir.
Giresun'da Yaz Kur’an Kursları Bugün başladı.
 
 
22 Haziran Pazartesi günü ( bugün ) başlayan Yaz Kur’an Kurslarından bazılarını İl Müftüsü Muhittin Oral ziyaret etti.
 
 
 
Site Cami  Kız ve Erkek Kur’an Kursu, Çıtlakkalle Kur’an Kursu ve Serpile Hatun Kur’an Kurslarını ziyaret edip başlatan Müftümüz Oral Öğreticilerle ve Öğrencilerle bir süre sohbet etti. Kurs ziyaretlerinin ardından Yaz Kur’an Kursları hakkında  bir açıklama da  yapan Oral şunları kaydetti;

“Giresun İl Müftülüğü olarak bir yaz kursu Programı hazırladık. 22 Haziran itibari ile bu kurslarımız başladı.3 dönem halinde 22 Ağustos’a  kadar  devam edecek.   Kurslarımız Camilerimizde, Kur’an Kurslarımızda  ayrıca da Mili Eğitim Bakanlığımızın okulların da devam edecek.

Saat  09:00 itibari ile başlayacak olan Kurslarımız  Öğle Namazının kılınması ile tamamlanacak Çocuklarımızın en azından bir vakit Namazı Camide kıldırarak uygulamalı bir Eğitim sağlanmış olacak.

Oral konuşmasının devamında;  Tabiki  Yaz ayı, tatil dönemi, çocuklarımızı tatil şartlarında Kurslarımıza devam edecek.  Bu yaz çocuklarımız minare gölgesinde oyunlarını oynasınlar, Camilerimizin içinde koşsunlar  yani  Caminin havasını teneffüs etsinler Çocuklarımızın ufak tefek yaramazlıklarına büyüklerimizden hoşgörü bekliyoruz tolerans bekliyoruz.  Hocalarımız çocuklarımıza  rehberlik edecekler.

Geçen yıl Giresun İl Müftülüğü olarak Yaz Kursları ile ilgili  hedef kitlenin %50 sine ulaşarak Türkiye genelinde 7. olmuştuk.  Bu yıl bu çıtayı daha da yukarıya çıkarmak istiyoruz. Bu yılda geçen yıl olduğu gibi yarışmalarla Kurslarımızı özendireceğiz. Kur’an okuma,  Dini Bilgiler yarışmaları düzenleyeceğiz. Ayrıca Ramazan bitiminden sonra Kurslarımız arasında sportif yarışmalarda yapacağız.

Biz bu Ülkede  yaşayan bu Müslüman toplumunun evlatlarına da ebetteki dinlerini doğru bir şekilde öğrenmeleri için gereken imkanları sağlayacağız.  Evlatlarımız  namaz surelerini , Namaz dualarını, İslam’ın ve İmanın esaslarını öğrenecekler  İbadetlerle ilgili meseleleri öğrenecekler.  Meselemiz ve gayemiz imanlı, Ahlaklı, edepli sağlıklı bir nesil yetişmesine  katkı sunmaktır.”  dedi.

ETİKETLER : bulancak haber giresun haber bulancak Giresun'da Yaz Kur’an Kursları Bugün başladı
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi