Giresun basınının duayen ismi, Hasan Öğütçü vefat etti

Giresun basınının duayen ismi, Hasan Öğütçü vefat etti
Bu haber 2015-06-12 12:00:32 eklenmiş ve 1636 kez görüntülenmiştir.

Giresun basınının duayen ismi, Hasan Öğütçü vefat etti

 

 

Giresun Yeşil Giresun Gazetesi’nin acı günü. Giresun basınının duayen ismi Yeşiligiresun Gazetesi sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Hasan Öğütçü vefat etti.  Hasan Öğütçü'yü 12.06.2015 tarihinde hakkın rahmetine kavuştu. Rahmetli Hasan Öğütçü'nün cenazesi 13.06.2015 Cumartesi günü Öğle Namazına müteakip Hacı Miktat Camii'nde (Büyük Cami) kılınacak cenaze namazından sonra Yeni Mezarlığa defnedileceği öğrenildi. Giresun’da Cumhuriyetimizle aynı yaş da olan YeşilGiresun Gazetesinin kurucusu ve çok değerli bir şahsiyet olan Hasan Öğütçü'nün vefati ailesini ve sevenlerini yasa boğdu.  Basın Camiasının başı sağolsun. 

 

Hasan Öğütçü'nün Öz Geçmişi 


1927 yılında Giresun’un Şeyhkeramettin Mahallesinde doğdu. Giresun merkez vaizi merhum Hafız Avni Öğütçü'nün oğludur. İlk ve orta öğrenimini Giresun'da bitirdikten sonra İstanbul Ziraat Lisesine girerek 1948 yılında mezun oldu.  Aynı yıl Giresun Bahçe Kültürleri İstasyonuna teknik eleman olarak tayin edildi. 1950 yılında askerlik görevini yapmak üzere yedek subay okuluna girdi. 6 aylık kıta hizmetinden sonra 1951 yılında teğmen olarak terhis oldu. Askerlik sonrası Giresun Bahçe Kültürleri İstasyonunda görev aldı. Emekli oluncaya kadar fındık konusu ağırlıklı olmak üzere müessesenin değişik şubelerinde görev yaptı.

1956’dan sonra memuriyeti yanında mesleği doğrultusunda uğraş vermek, çevreye örnek olmak ve üretime katkıda bulunmak üzere aldığı arazide çiftçilikle meşgul oldu. Yaşamında sosyal faaliyetlere yer veren Hasan Öğütçü, 1952 yılında Türkiye Ziraatçılar Derneği Giresun Şubesinin açılış öncülüğünü, 1962 yılında Fındık Araştırma Enstitüsü, ayni yıl Tayyaredüzü Mahallesinde kurduğu derneğin, 1963 yılında ilk kuruluşunda merkez Ziraat Odasının Meclis ve Yönetim Kurulu başkanlığını yaptı. Bu görev sırasında ülke düzeyinde Ziraat Odalarının ilk çiftçi gazetesini, 1969 yılında Fındık Budama ve Gübreleme kitabını, 1986 yılında Giresun Sevgisi, 1995'te Mustafa Öneş ile Giresun'un Değerleri isimli kitapları yayınladı. Fiskobirlik ve Ziraat Dünyası Dergilerinde fındık konulu makaleleri yayınlandı. 24 Nisan 1974 yılında kendi isteğiyle memuriyetten emekliye ayrıldı. 14 Mayıs 1974'te tarihi öneme sahip olan Yeşilgiresun Matbaasını satın aldı. Kurulduğu 1929’da bu tarafa haftalık olarak yayınlanmakta olan Yeşilgiresun Gazetesini 29 Ekim 1975'ten itibaren günlük olarak yayınlamağa başladı.Geçmişten gelen gazete  arşivini iyi koruyan Öğütçü, Yeşilgiresun Gazetesini geliştirerek, el dizgisinden entertip dizgiye geçirerek dönemine göre Anadolu basınına önemli katkılar sağladı. 

 

 

ETİKETLER : bulancak haber giresun haber bulancak Giresun basınının duayen ismi Hasan Öğütçü vefat etti
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi