Ordu Vali Balkanlıoğlu ”Sağlıklı Kalmak İstiyorsak, Mutlaka Spor Yapalım”

Ordu Vali Balkanlıoğlu ”Sağlıklı Kalmak İstiyorsak, Mutlaka Spor Yapalım”"
Bu haber 2015-06-05 11:02:06 eklenmiş ve 1009 kez görüntülenmiştir.

Vali Balkanlıoğlu ”Sağlıklı Kalmak İstiyorsak, Mutlaka Spor Yapalım”

 

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde hazırlanan, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam programı kapsamında daha sağlıklı bir yaşam ve çevre için bisiklet kullanımını teşvik etmek ve okullarda fiziksel aktivitenin artırılması amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından okullara gönderilen bisikletlerin dağıtım töreni yapıldı.

Perşembe Atatürk Ortaokulu’nda düzenlenen bisiklet dağıtım törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu, Perşembe Kaymakamı Ahmet Arık, Perşembe Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tandoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmet Kolomoç, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekteri Dr. Murat Küçükoğlu, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çetin Gündoğdu, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından okullara gönderilen bisikletlerin dağıtım töreninde bir konuşma yapan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, ”Gençlerimizin sağlıklı kalabilmesi için spor yapması lazım. Ancak, sporun cazip hale gelmesi gerekiyor bunun içinde eğlenceli olması önemli” diyerek, bisiklet kullanımının önemine dikkat çekti.
“Her şeyin başı sağlık... Sağlığı yerinde olmayan kişiden başarı beklenemez” diyen Vali Balkanlıoğlu, ”Günümüzde hareketsiz bir yaşam söz konusu. Mutlaka spor yapmalı ve sporu hayatımızın bir parçası haline getirmeliyiz” şeklinde konuştu ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çetin Gündoğdu ise yaptığı konuşmada, ”Ümit ediyorum ki, gün gün trafikte gördüğümüz motorlu araç sayısı azalacak, bunların yerini çevreye ve insan sağlığına çok daha fazla katkı sağlayan başta bisiklet olmak üzere motorsuz taşıtlar alacaktır. Bu minvalde de motorlu araç trafiğinden tamamen ayrılmış, güvenli bisiklet yollan oluşacaktır. Bu temennilerin başlangıcı olarak Sağlık Bakanlığımız tarafından, çocuklarımıza ve gençlerimize düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sağlıklarının korunması, gelecekte sağlık sistemimiz üzerinde oluşabilecek potansiyel yükün azaltılması için Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde 5. 6. ve 7. sınıflarda seçmeli spor ve fiziki etkinlik dersini açan ve “bisiklet modülü” dersini uygulayan okullara protokol ile bisiklet desteği sağlanmaktadır. Bugün de burada Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce temin edilen 150 adet bisikletin Milli Eğitim Müdürlüğü’müze teslimi için bulunuyoruz” diye konuştu.

Program, veli ve öğrencilerin halk oyunları gösterisi ile devam etti. Ardından, öğrencilere verilecek 150 bisiklet ve kaskın devir teslim protokolü, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan ile Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çetin Gündoğdu arasında imzalandı.

Proje kapsamında belirlenen okullar Fatsa Ilıca Ortaokulu ile Perşembe Gazi Ortaokulu’na 150 adet bisiklet ve kask dağıtımı Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından yapıldı.
Bisiklet dağıtım töreni, Vali İrfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından bisiklet turu yapılmasıyla sona erdi.

 

ETİKETLER : bulancak haber giresun haber bulancak ordu Vali Balkanlıoğlu ”Sağlıklı Kalmak İstiyorsak Mutlaka Spor Yapalım”
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SPOR haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi