Meydandaki Dükkan:


Bu makale 2017-12-26 20:37:26 eklenmiş ve 2193 kez görüntülenmiştir.
Birol ÜSTÜNDAĞ

Meydandaki Dükkan:
 
Şimdi bizim evin alt katında bulunan Şinasi Abi'nin(Kaya)  Paşabahçe'si Bulancak Meydanı'ndaki küçük bir dükkandan doğdu. O dükkanda her ürünü bulabilirdik. 
 
Ben meydandaki kaldırımdan her geçişimde Şinasi Abi'nin vitrinine bir göz atardım. Yanılmıyorsam dükkan o zamanın Bulancak Postanesi'nin hemen yanındaydı.
 
Vitrinin bir sırasında da kitaplar bulunurdu. Ben henüz ortaokuldayım. Seviyemin üstünde bir kitap, Aleksandr Soljenitsin'in Kanser Koğuşu romanı vitrinde duruyor. Ben gidip geliyorum ve hayran hayran vitrindeki kitaba bakıyorum. 
 
O yıllarda Bülent ve Levent'le (Okay) arkadaşız. Bana yaş günü için ne istediğimi sordu Bülent. Ben de "Kanser Koğuşu" dedim. Dükkandan içeri girip kitabı aldılar. Bülent,küçük el yazısıyla Nice yıllara, yazmıştı. Sonra biraz okudum kitabı ve moralim bozuldu. 
 
Rusya'daki kanserliler koğuşunun anlatımı zaman zaman aklıma gelir ve ürkerim. Açıkçası kanserden de korkarım. Belki bu korku bunun pratiğini babamda görmüş olmamdır. 
 
Sonraki yıllarda Şinasi Abi'de,  babam da öldüler. 
 
80'li yıllarda meydana giden cadde boyundaki ağaçları o zamanın belediye başkanı kestirdi. Meydan çırılçıplak kaldı. Yerine beton saksılar koydurdu. Bir süre sonra onlar da kaldırıldı. 
 
Bulancak çölleşmeye, binalaşmaya başladı. BST ve biraz da DT dışında hiç sanat faaliyeti olmadı. Belediye de destek vermedi. Kültür bitti. Yerine Düğün ve Cenaze ziyaretleri kültür faaliyeti gibi yaşandı. 
 
Meydanın orjinal taş döşemeleri de kaldırıldı. 
 
Şehrin bir kişiliği vardı bitti.
 
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi