Baharın müjdeleyicisi olarak kabul edilen Nevruz Bayramı Giresun Kalesinde coşkuyla kutlandı.


Bu haber 2015-03-24 15:17:14 eklenmiş ve 1322 kez görüntülenmiştir.

Baharın müjdeleyicisi olarak kabul edilen Nevruz Bayramı Giresun Kalesinde coşkuyla kutlandı. 

 

Hava muhalefetinden dolayı bugüne ertelenen nevruz kutlamaları Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Apaydın, Orta Asya'dan Balkanlardaki uluslara kadar çok geniş bir bölgede yerel renk ve inançlarla kutlanan Nevruzun, her ulusun kendi kültür değerleriyle özdeşleştirilip sembolleştirdiği, özü itibariyle baharın gelişinin coşkuyla karşılandığı bir gün olduğunu söyledi. Apaydın, “21 Mart ile birlikte havalar ısınmaya, karlar erimeye, ağaçlar çiçeklenmeye, toprak yeşermeye, göçmen kuşlar yuvalarına dönmeye başlar. Nevruz Bayramı/ Yenigün karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün, kardeşçe ve barış içinde bir arada yaşama arzusunun, dayanışma ve yardımlaşma duygularının coştuğu bir gündür. Nevruz, bütün bu güzel duyguların yanında, yeni ve umut dolu günleri, baharı, bolluk ve bereketi müjdelemektedir. Bütün bu önemli özellikleriyle Nevruz, Balkanlar'dan Orta Asya'ya yayılan geniş bir coğrafyada binlerce yıldır kutlanmaktadır. Dostluk, kardeşlik, birlik, beraberlik ve dayanışmanın öneminin de vurgulandığı Nevruz Bayramınızı en içten duygularla kutluyorum.”şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Nevruz ateşi Vali Yardımcısı Cahit Karatepe ve diğer protokol üyeleri tarafından yakıldı.  Nevruz ateşinin üzerinden atlayan Vali Yardımcısı Karatepe ve beraberindekiler  temsili olarak çekiç ve örsle demir dövdüler. Nevruz kutlamaları ağaç dikim töreni ve nevruz pilavı ikramı ile sona erdi.

 

Kaledeki Nevruz kutlamalarına Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yusufağaoğlu, İl Jandarma Komutanı Jan. Albay Ali İhsan Ersoy, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Orman Bölge Müdürü Celal Pir, İl Genel Meclis Başkanı A. Murşit Gürel, bazı daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

ETİKETLER : giresun haber Bulancak haber Bulancak Baharın müjdeleyicisi kabul edilen Nevruz Bayramı Giresun Kalesinde coşkuyla kutlandı
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi