BİR ZAMANLAR GİRESUN’DA SİNEMAYA GİTMEK


Bu haber 2019-03-03 21:44:28 eklenmiş ve 3031 kez görüntülenmiştir.

 

EN ESKİ SİNEMA KENTİ GİRESUN, AKADEMİNİN GÜNDEMİNDE 

 

Giresun Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü Öğr. Gör. Mehtap Özsoy tarafından hazırlanan ve Giresun'un sinema tarihine farklı bir açıdan bakan panel, yoğun ilgi ve katılımla gerçekleşti.

 

 

Özsoy'un moderatör ve konuşmacı olarak katıldığı panel, üniversitenin Güre Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

 

 

 

“BİR ZAMANLAR GİRESUN’DA SİNEMAYA GİTMEK”

 

Etkinlik öncesinde konuşma yapan TMYO Müdürü Prof. Dr. Aysun Türkmen, Giresun'un geçmişinde sinemanın önemli bir yer tuttuğunu belirtti.  Türkmen “Türkiye’de en önce sinemayla tanışan illerin başında Giresun geliyor. Böyle bir etkinlikle hem bu tarihi günümüze taşımak, hem de kentin değerleriyle bütünleşmeyi amaçlıyoruz” dedi. 

 

Mehtap Özsoy ise, panel öncesindeki konuşmasında, Giresun’da 20 yüzyılın başlarından itibaren sinemaların kentle iç içe yaşayan bir kültür olarak varlıklarını sürdürdüğüne ve Giresun’un da buna örnek oluşturduğunu, sinemanın insanların yaşamlarını, alışkanlıklarını direk olarak dikkat çekti. Sinema seyir deneyiminin Giresun'da toplumsal, kültürel ekonomik ve siyasi yapıyla diyalektik olarak dönüşümünü değerlendiren Özsoy, sinema seyir deneyiminin Giresun'da toplumsal kültürel ekonomik ve siyasi yapıyla diyalektik olarak dönüşümüyle ilgili tespitlerini anlatı. Akademinin gündelik hayatla sokakla bağ kurması gerektiğini söyleyen Özsoy, bu panelin bu amaç için küçük  bir adım olduğunu  ifade ederek,  son dönemde  sosyal bilimlerde  önemli  bir araştırma  alanı  haline  gelen bellek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Panelin hazırlanmasına katkısı nedeniyle Dr. Öğretim üyesi Mesut Coşkun’a teşekkür eden Öğr. Gör. Özsoy, Giresun'da yaptığı saha çalışması olan, yakın zamanda yayınlamayı düşündüğü “Bir zamanlar Giresun'da Sinemaya Gitmek” adlı kitap projesinden elde ettiği verileri dinleyiciyle paylaştı. Özsoy

 

1960’LI YILLARIN SİNEMA TANIKLARI…

 

Ardından, 1965'li yıllardan başlayarak Giresun'daki sinemalarda makinist olarak çalışan Erol Güzel ve biletçi Mustafa Aydın, gözlem ve anılarını anlattı.  

 

 

Panelin izleyicileri arasında, Özsoy’un akademik çalışmasında yer alan anlatıcılar, TBMYO akademik ve idari personelleri, öğretim görevlileri ve öğrencilerinin yanısıra; Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Türkmen, Tirebolu İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon Sinema Bölümü Başkanı Prof.Dr. A. Hülya Uğur Tanrıöver, Giresun Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ali Kara ve davetliler yer aldı. 

Panel sonunda  Giresun Meslek Yüksek Okulu'nun kurucu müdürü Ersen Bulam, Tanrıöver, Kara ve Türkmen, öğretim görevlisi Mehtap Özsoy ve katılımcılar Mustafa Aydın'la Erol Güzel'e plaket takdim ettiler. 

 

 

ETİKETLER : BİR ZAMANLAR GİRESUN SİNEMAYA GİTMEK bulancak haber giresun haber bulancak giresun
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi