BULANCAKLI KORE GAZİLERİ “BARIŞ BÜYÜKELÇİSİ” İLAN EDİLDİ.


Bu haber 2019-02-08 16:05:54 eklenmiş ve 1760 kez görüntülenmiştir.

 

Güney Kore Hükümeti tarafından “BARIŞ BÜYÜKELÇİSİ” ilan edilen Gazi Süleyman Guguk ve Durmuş Aslan’a madalyaları Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü tarafından takdim etti.

 

              

 

 

Kore Savaşı’na katılarak üstün bir başarı gösteren Kore Gazileri Süleyman Guguk ve Durmuş Aslan, Güney Kore Cumhuriyeti tarafından “BARIŞ BÜYÜKELÇİSİ” ilan edildi.

 

                                          

 

Türkiye Cumhuriyeti tarafından 1952 yılında Güney Kore’ye gönderilerek Kore Savaşı’na katılan askerler arasında yer alan Bulancaklı Süleyman Guguk ve Durmuş Aslan’a Güney Kore Cumhuriyeti halkı tarafından “BARIŞ BÜYÜKELÇİSİ” unvanı ve “SAVAŞA KATILIM MADALYASI”nı Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü törenle takdim etti.

 

 

Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü törende şu konuşmayı yaptı, “GAZİLERİMİZİ ASLA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ”

Güney Kore’de üstün bir başarı göstererek “BARIŞ BÜYÜKELÇİSİ” unvanı verilen Gazi Süleyman Guguk ve Durmuş Aslan, Kore Savaşı’na katılan tüm Türk askerleri gibi önemli bir mücadele verdiğini belirtmek isterim. Güney Kore Cumhuriyeti’nin her zaman Türkiye’deki faaliyetlere destek verdiğini ve gazilerin yanında olduğuna dikkat çekmek isterim. Kore Gazilerimiz Süleyman Guguk ve Durmuş Aslan’a verilen bu madalya onların gösterdiği üstün başarıları ve bunun yanı sıra unutulmadığını gösteren en önemli hediyelerden bir tanesidir.

 

Güney Kore Hükümeti bu güne kadar olduğu gibi yapılacak olan tüm etkinliklerde Türkiye’de bulunan gazilerimizin yanında olmaya devam edecektir. Kore Savaşı’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil eden kahraman askerlerimizden şehit olanlara Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize ise uzun ömür diliyorum” dedi.

 

 

Güney Kore Hükümeti tarafından “BARIŞ BÜYÜKELÇİSİ” ilan edilen Bulancaklı Kore Gazilerimiz Süleyman Guguk ve Durmuş Aslan “SAVAŞA KATILIM MADALYASI” ve “BARIŞ BÜYÜKELÇİSİ” unvanlarının verilmesinden dolayı çok duygulandıklarını, kendilerini çok özel hissettiklerini ve çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

 

Bulancak Aydın Balık Restaurant’ta yapılan özel anma ve madalya takdim törenine Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cihan Gültekin, Belediye Başkanı Recep Yakar ve Bulancak Muharip Gaziler Derneği Başkanı Dursun Beyaz ile gazilerimizin aileleri ile dernek üyeleri katıldılar.

 

ETİKETLER : BULANCAKLI KORE GAZİLERİ BARIŞ BÜYÜKELÇİSİ İLAN EDİLDİ bulancak haber giresun haber bulancak giresun Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cihan Gültekin
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GERÇEK HAYAT HİKAYELERİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi