Giresun Halk Eğitim Merkezi 210 dalda 698 kurs açılarak 15 bin 296 kursiyere eğitim verildi.


Bu haber 2017-05-23 15:12:58 eklenmiş ve 1398 kez görüntülenmiştir.

Giresun Atatürk Meydanı'nda açılan sergide Giresun Halk Eğitim Merkezi tarafından 210 ayrı dalda açılan 698 kursa katılan 15 bin 296 kursiyerin yıl boyunca hazırladığı el emeği göz nuru sergi düzenlenen törenle açıldı.

 

 

Giresun Atatürk Meydanı’nda açılan sergi açılış törenine İl Milli Eğitim Müdür Necati Akkuş, daire amirleri ve kursiyerlerin yanı sıra en küçük kursiyer 8 yaşındaki Alara Dikbaş ve en yaşlı kursiyer 81 yaşındaki Bayram Güngör’e plaketle verildi. Halk Eğitim Merkezi 210 dalda 698 kurs açılarak 15 bin 296 kursiyere eğitim verildiğini belirterek 2015-2016 eğitim öğretim yılına göre kurs ve kursiyer sayılarında artış olduğunu belirtildi. Programda bir konuşma yapan Halk Eğitim Müdürü Karabürk "Günümüzde öğrenmek gündelik yaşamımızın önemli bir parçası haline gelmiştir. Yeni şeyler öğrenmeyen, yeni şeyler üretemeyen yeni şartlara uyum sağlayamayan kurumların ayakta kalması zorlaştığı gibi bu kurumlar da yeni yeni şeyler öğrenen, üreten, rekabet edilebilen iş gücüne ihtiyaç duymaktadır. Bazı durumlarda da bireylerin ikincil bir meslek ve beceriye ihtiyaçları olmaktadır ki hayat boyu öğrenmenin önemi ve gerekliliği bir kat daha artmaktadır. Sadece bu öğrenim yılında merkezimizce 210 çeşitliliğinde 698 kurs açılarak 15 bin 296 kursiyere eğitim verilmiştir” dedi.

 

 

 

Yapılan konuşmaların ardından en küçük piyano kursiyeri Giresun 19 Eylül İlkokulu öğrencisi Alara Dikbaş ve 81 yaşında okuma yazma öğrenen Bayram Güngör objektiflerimize böyle yansıdılar. Ayrıca en küçük kursiyerin annesi Gülşah ve dedesi Erol Dikbaş torunun programında onu yalnız bırakmadıkları görüldü. Daha sonra tüm katılımcılar ile birlikte Halk Eğitim sergisi gezildi.

 

 

 

ETİKETLER : Giresun Halk Eğitim Merkezi 210 dalda 698 kurs açılarak 15 bin 296 kursiyere eğitim verildi harun karabürk bulancak haber giresun haber en gülşah dikbaş erol dede anne küçük kursiyer 8 yaşındaki Alara
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi