Kabak kabak olalı böyle satılmadı.

7’den 70’e hepsi bal kabağının tadına baktılar.
Bu haber 2016-10-25 23:44:15 eklenmiş ve 1550 kez görüntülenmiştir.

Birçok alış veriş mağazalarında ve küçüklü büyüklü marketlerde tanıtım standartlarında yapılan ikram Bulancak’ta kurulan semt pazarında Usta ailesi tarafından  kabak tatlısıyla farklı bir boyut kazandı.

 

Pazar esnafı Hacı Mehmet Usta’nın oğlu Salih Usta’nın dedesi ve babası gibi pazarcı oğlu lakabıyla Onbaşı Hasan Usta ve eşi Hacer Usta ile birlikte diğer esnaflardan farklı olarak sattığı ürünü pişirerek lezzet sunduğu ve farkını ortaya koyduğu görüldü.

 

Pazar esnafı Hasan Usta ve eşi Hacer Usta kış kabağını komşu il Sivas Akıncılar dan tarladan özel olarak topladığını söylediler. Hasan Usta bal kabaklarını kesti doğradı ve eşi Hacer Usta’ da pişirerek müşterilerini sundular. Salı pazarı müşterilerine sunulan bal kabağını pazarda bulunan 7’den 70’e kadar her kesin büyük bir keyifle tadına baktığı ve çok beğendikleri açıklandı.

 

Geleneksel mutfaklarda kuşaktan kuşağa aktarılan bir lezzet olan kabak tatlısını satışını yapmakla kalmayan ve Pazar alınında pişirerek satışına renk katan Usta ailesi bal kabağını her hafta aynı yerde sezonunda sürekli satacaklarını açıkladılar. Dış kabuğu oldukça sert olan tatlı kabağın dilimlenmiş olarak müşterilerine ürünü kolayca kullanmanızı sağlayan Hasan ve Hacer Usta çiftti’ne Pazar alanında ilgi olduça yoğun olduğu görüldü.

 

 

Hacer Usta, müşterilerine  Kabak tatlısı yaparken zaten tatlı olan kabak dilimlerine az miktarda şeker ilavesi yeterli olacağını söyledi. Diyet döneminde olanlar veya yediklerine özellikle dikkat edenlerin de tüketebilecekleri hafif bir tatlı olan kabak tatlısını kolayca pişerek ideal yumuşaklığa gelen kabak dilimlerinin her birinde sağlıklı ve doğal lezzeti bulabileceğini aktardı.

 

 

 

 

ETİKETLER : Kabak olalı böyle satılmadı 7’den 70’e hepsi bal kabağının tadına baktılar bulancak haber giresun haber bulancak hacer hasan usta
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YEREL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi