Yaptık demek için değil, olması gerektiği gibi yapılmalıdır.

Yanındakiler ve üstündekiler engel olmamalıdır.
Bu haber 2016-03-09 23:02:29 eklenmiş ve 1621 kez görüntülenmiştir.

 

Bulancak’ta görme engellilerin rahatça kaldırımda yürüyebilmesi için yapılan kabartma yolları ve yön noktalamalarına takdir edildi.

 

Gel gör ki, Bulancak Belediyesinin Atatürk Caddesi üzerinde kaldırımlarda ki görme engelliler için yapılan ve yön belirleyici noktalama kabartmalarının yanında ki ve üstündekiler, görme engelliler için engel olacağa benziyor.

 

Görme engelliler için Bulancak Atatürk Caddesi’nde yapılan ilk uygulamanın sorun yaşanacağı görüldü.  İlçemizde  ilk kez caddelerimizde yapılan bu uygulamanın bundan sonra ki yapılacak kaldırımlarda ki çalışmalarda daha titiz ve dikkatlı olması gerektiği görüldü. Mevcut  yapılan kabartmanın yoluna teğet geçen ve üstündekilerinde kaldırılması gerektiği açıkça objektiflerimize yansıdı. Normal de görme engellinin kullandığı bastonun yolun üstünden kayarken ve kabartmalarla hareket ederken bedeninin veya ayaklarının hemen kenarında ki bulunan cisimlere çarpabileceği fark edildi. 

 

Mevcut yapılan kapratma yollar iyileştirilmeli, hemen bitişiğindekiler tehlike raz eden cisimlerden temizlenmelidir. aynı şekilde üstündekilerde bir daha üstüne gelmeyecek şekilde kaldırılmalıdır. Yaptık demek için değil, olması gerektiği gibi yapılmalıdır. Dünya satndartlarında hatta üstünde olması gerekmektedir.

 

 

 

 

ETİKETLER : Yaptık demek için değil olması gerektiği gibi yapılmalıdır Yanındakiler ve üstündekiler engel olmamalıdır bulancak haber giresun haber bulancak
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi