Giresun Temsilcimiz Eren Şenkal ve arkadaşları Avrupa'da

Eğitimde sınırları kaldıran Bahçeşehir Uğur Okulları
Bu haber 2016-02-12 18:21:18 eklenmiş ve 1745 kez görüntülenmiştir.

 

Eğitimde sınırları kaldıran Bahçeşehir Uğur Okulları ve Sosyal Ben Akademi işbirliği ile gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projelerinde Giresun ilini temsil eden Eren Şenkal Türkiye'nin çeşitli illerinden Uğurlu 15 öğrenci ile Sivil toplum kuruluşlarını ve anlayışını yerinde deneyimlemek için 1 hafta sürecek programla Avrupa'ya uzandı.Almanya,Fransa,Belçika ve hollandayı kapsayan bu programda Sivil Toplum Kuruluşları uzmanlarıyla bir araya gelen Uğurlular Dünya sorunlarına farklı açılardan bakmayı deneyimliyorlar.

Avrupa programına Köln şehir turu ve karnavalı ile başlayan Uğurlular BAUKÖLN üniversitesine geçtiler ve burada Avrupa'da üniversite öğrencisi olmak konulu konferansa katılıp bilgi aldılar.ardından Almanya'nın Bottrop şehrine geçen Uğurlular burada Suriyeli mülteci öğrencilerle biraraya gelerek eğlenceli vakit geçirip toplum sorunlarına seyirci değil gönüllüyüz dediler.daha sonra Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet Meclisini ziyaret eden Uğurlular burada Yeşiller Partisi Miletvekili Arif Ünal'la biraraya geldiler ve Almanya'nın sivil toplum kuruluşlarındaki konumunu değerlendirip Parlementer sistem hakkında bilgi aldılar.

3.günlerinde Fransa'nın Strazburg şehrinde Avrupa Konseyini ziyaret eden Eren Şenkal ve arkadaşları Avrupa konseyi NTV sorumlusu gazeteci yazar Kayhan Karaca'nın ev sahipliğinde Fransa'da sivil toplum uygulamaları,Türkiyeden farkları ve dünya sorunlarına farklı bakış açıları üzerine bilgi alıp insan hakları ve demokrasi üzerine konuştular.

Programlarının 5. gününde Giresun Uğur Lisesi Temsilcimiz Eren Şenkal ve Uğurlu öğrenciler Brüksel'e geçerek Büyükelçi Hakan Olcay'ı ziyaret ettiler.Belçikada'ki eğitim sistemini yakından öğrenen Uğurlular daha sonra Avrupa Parlamentosunda Avrupa Birliğinin genel yapısını öğrenmek için sınır birliği oturumuna katıldılar.Parlementoda görüşülen konuları ve çevre sorunlarını dinlediler.

Hem öğrenip hem eğlenen Uğurlu Öğrenciler gezilerinin son durağı Holanda'da Prodemus Adalet ve Demokrasi evinde bölgenin siyasi ve sivil yapılanmasını öğrenerek programlarına devam ediyorlar.

 

Avrupa dönüşü edindiği izlenimlerini arkadaşlarıyla paylaşıp daha iyi projeler üretecek olan Giresun Uğur Anadolu Lisesi'ni ve Giresun'u en iyi şekilde temsil eden Eren Şenkal'ı tebrik ediyor başarıların devamını diliyoruz.

ETİKETLER : Giresun Temsilcimiz Eren Şenkal ve arkadaşları Avrupa'da Eğitimde sınırları kaldıran Bahçeşehir Uğur Okulları bulancak haberi giresun haber bulancak
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi