Çözüm ortada, daha ne bekleniyor

Çözüm ortada, daha ne bekleniyor
Bu haber 2015-09-16 19:50:31 eklenmiş ve 936 kez görüntülenmiştir.

Çözüm ortada, daha ne bekleniyor

 

Geçen hafta içinde Basın açıklaması yapan Bulancak Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Ömer Mustafa Yılmaz, ilçede uzun zamandan bu yana yaşanan sıkıntıyı dile getirmişti.

 

Bulancak sahilinde Fatih Caddesi üzerinde Sehll istasyonu yanında ki Bulancak İlçe Özel İdare Binasının Bulancak Halk Eğitim Merkezine devredilmesini kaçınılmaz olmuştur. Mevcut Halk Eğitim Merkezi Binası’nın yeterli gelmediğini ve şu anda Özel idare binası olarak kullanılan ve alınan kararla satışı düşünülen binanın mutlaka satılmayarak Bulancak Halk Eğitim Merkezi’ne verilmesini gerekmektedir. Basın açıklamasında Yılmaz, istemekle kalmadı hatta yeniden bu alanın sahile yakışır, ilçemize  yakışır yeni modern bir Halk Eğitim Merkesi binasının yapılması gerektiğini savundu. Yılmaz  ‘Siyaset Sorun üretmek üzerine değil, Çözüm Üretmek üzere yapılır’ dedi .   

 

Bulancak da ki mevcut Halk Eğitim Binasının şehir içinde ve Bulancak Barbaros ilk okulu ile iç içe olmasından dolayı sürekli sıkıntı ve sorun yaşandığı belirtilmiştir. Alan ne ilk okula ne de halk eğitim merkezine yeterli gelmemektedir.

 

Bulancak Halk Eğitimi Merkezi yaklaşık 400  kursta 8000 kursiyere bilgi, beceri, ve meslek eğitimi veren bir kurum. Şu anda hiçbir şekilde hem alan, hem bina hem de konum itibarıyla bina yeterli gelmemektedir.

 

 

Daha da önemlisi Halk Eğitimin yanında mevcut olan Barbaros İlköğretim okulunda 825 öğrenci eğitim görmekte ve mevcut binası yetersiz çok acil dersliğe ihtiyaçı olduğu bilinmektedir. Ayrıca Okul bahçesi Halk Eğitim Merkezi ve Barbaros ilköğretim okulu ortak kullanım alanı içinde bulunmaktadir.  

 

Tüm bu sorunlar varken ve bu ihtiyaçlarda dikkate alınmışken Halk Eğitimi Merkezi Özel İdare binasına taşınması ve boşalan mevcut Halk Eğitimi Merkezi binasına da Barbaros İlköğretim okuluna tahsis edilerek İlköğretim okulunun da sorununun çözülmesi kaçınılmaz bir çözüm olacaktır.

 

Yeni bina yapımı uzun zaman alacağından ve devlete mali yükü çok olacağından  Özel idare binasının SATILMAMASINI ve Halk Eğitimi merkezi olmasını istiyoruz. Aynı şekilde boşalan binanın da Barbaros İlkokuluna tahsiz edilmesini istiyoruz.

 

 

 

ETİKETLER : bulancak haber bulancak giresun haber mustafa yılmaz ömer halk eğitim merkezi barbaros ilkokul Çözüm ortada daha ne bekleniyor
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi