CHP;Özel idare binası SATILMASIN, Halk Eğitim Merkezi olsun !...

CHP;Özel idare binası SATILMASIN, Halk Eğitim Merkezi olsun !...
Bu haber 2015-09-14 19:29:12 eklenmiş ve 1053 kez görüntülenmiştir.

CHP;Özel idare binası SATILMASIN, Halk Eğitim Merkezi olsun !...   

 

 

 

Bulancak Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Ömer Mustafa Yılmaz, Bulancak Basınına gündemde olan iki önemli madde hakkında bilgi verdi.

 

Bulancak CHP’sı ilçe binasında yapılan açıklamaya, İlçe Başkanı Reşat Özdemri ve Başkan Yardımcısı, Meclis üyesi Necmi Sıbıç’ta hazır bulundular. 

 

 

Yılmaz’ın konuşmasından önce İlçe Başkanı Reşat Özdemir bir konuşma yaptı.

Özdemir, “anayasa ihlal edilerek bir seçime gidiyoruz. Yargı tek taraflı olmuş. Türkiye nereye gidiyor. Biz CHP olarak bu gidişattan kaygı duyuyoruz. 1 Kasım çok önemli. Her kezi seçime katılmaya davet ediyoruz” dedi.

 

 

 Daha sonra basın açıklaması yapan CHP Meclis Üyesi Ömer Mustafa Yılmaz basın toplantısına yurt genelinde şehit olan güvenlik görevlilerine ve ilçemizin sevilen kişisi Ahmet Dündar’ a Başsağlığı dileyerek başladı.

 

 

Yılmaz daha sonra şu önemli iki konuyu ele aldı.

 

 

Yılmaz; “Değerli Basın mensubu arkadaşlarım,

                 Bugün sizlere ilçemizi ilgilendiren ve kamuoyunun bilmesini gerektiğini düşündüğümüz iki konuyu açıklayacağız.

                 Değerli arkadaşlar ‘Siyaset Sorun üretmek üzerine değil, Çözüm Üretmek üzere yapılır’

                

Birinci konu ;

 

İl Özel idaresi Giresun genelinde idareye ait gayrimenkulleri satmak için çalışma yapmakta  ve önceki yıllarda mecliste satış kararı çıkanlar encümen marifetiyle satış çalışması devam ediyor.

               

            Bulancak’ta ise Özel İdare binasının satışı için uğraşılmış idi fakat satılmaması yönündeki taleplerimiz üzerine Bulancak Halk Eğitimi Merkezine tahsis edilmişti.

                

Bulancak Hükümet konağı yapılınca bu bina boşaltılacak ve Halk Eğitimi merkezine teslim edilecekti fakat bu ayki meclis gündeminde yeniden tahsisin kaldırılması ve satış kararı görüşüldü komisyon ara kararla seçim sonrasına ertelenmesi bu açıklamayı zorunlu kıldı.

              

  Değerli arkadaşlar,

                Bulancak Halk Eğitimi Merkezi yaklaşık 400  kursta 8000 kursiyere bilgi, beceri, ve meslek eğitimi veren bir kurumumuz, mevcut kullandığı bina yetersizdir.

                Halk Eğitimi Merkezinin yanında Barbaros İlköğretim Okulu bulunmaktadır. Barbaros İlköğretim okulunda 825 öğrenci eğitim görmekte ve mevcut binası yetersiz çok acil dersliğe ihtiyaç vardır. Okul bahçesi Halk Eğitim Merkezi ve Barbaros ilköğretim okulu ortak kullanımdadır. Zaten tahsis kararı alınırken bu ihtiyaçlarda dikkate alınmış ve Halk Eğitimi Merkezi Özel İdare binasına taşınınca mevcut Halk Eğitimi Merkezi binası Barbaros İlköğretim okuluna tahsis edilerek İlköğretim okulunun da sorununun çözülmesi düşünülmüş idi.

               Kısacası, Nüfus artışı ve genel eğitim ve öğrenme isteği Yeni bir Halk Eğitimi Merkezi ihtiyacını doğurmuştur.

               Bu nedenle Ya; tahsisatın gereği binanın tamamen boşaltılarak ve tadilat ödeneği bütçesine konulacak Ya da; Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezi olabilecek yere bakanlık bütçesinden yeni bir bina yapılacak.

               Yeni bina yapımı uzun zaman alacağından ve devlete mali yükü çok olacağından  Özel idare binasının SATILMAMASINI ve Halk Eğitimi merkezi olmasını istiyoruz.

                

           

 

   İkinci konu;

 

İlçemiz Yalıköy sınırlarında olan ve 3/2 si köy tüzel kişiliğine ait fakat idaresi Özel idareye ait olan Kerasus dinlenme tesislerininin olduğu bölge turizm tesisi bölgesinden çıkarılarak Resmi Eğitim tesisi yapılmak üzere olarak il genel meclisi kararı ile Gümrük ve Ticaret bakanlığına Bakanlık Eğitim tesisi olarak tahsis edildi.

               Ve buraya o günlerde Bakan olan hemşerimizin katkısıyla eğitim tesisi yapılacağı açıklanmıştı, gelinen son durumda ne tesis var, ne proje var, yani umutlar boşa çıkmıştır.

               Yeni bir yer yapılmazken mevcutları da satmak müflis tüccarın yaptığı iştir, kaynaklar kötü kullanılıyor, sıkıntılar her geçen gün artıyor.

               Özel idarenin sattıkları ve borçlanmalarının karşılığında neler yapıldığını da daha sonraki açıklamalarımızda anlatırız.

               Gidişat iyi değildir,                 

 

 

 

ETİKETLER : CHP;Özel idare binası SATILMASIN Halk Eğitim Merkezi olsun !...
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi