Gereken değeri gösterelim

Gereken değeri gösterelim
Bu haber 2015-08-07 01:48:50 eklenmiş ve 1064 kez görüntülenmiştir.

Gereken değeri gösterelim

 

 

Bulancak’ta Rüzgar adıyla bölge insanına hizmet veren ve büyük ilgi gören fayton dikkatlerimizden kaçmadı.

 

 

Bulancak'ta uzun yıllar fayton işletmeciliği yapan yılların at eğiticisi 60 yaşındaki Adem Zehir, bölgede yok olmak üzere olan fayton işletmeciliğini zor da olsa devam ettirmek için uğraştığı görüldü. Özellikle sünnet ve kimi zaman düğün için aranan fayton sahibi Adem Zehir, at bakımının çok zahmetli ve masraflı olduğunu belirtti. Buna rağmen yok olmaya yüz tutmuş geleneği faytonla devam ettirmeye çalıştığını belirten Zehir, yılın 12 ayının sadece 1 ayında iş yaptığını açıkladı. Masraflı fakat buna rağmen geleneği devam ettirmek isteyen Zehir, gerektiği ilgiyi görmediğini ve bu konuda kensisine hiç bir yetkilinin destek olmadığını açıkladı.

 

 

 

Zehir bu konuda kendisine sahilde ve şehir içinde tüm önlem ve gerekli tebbirleri aldığı halde Rüzgar atına ve kendisine yerdımcı olunmadığını belirtti. Atını gün içinde sürekli baktığını ve tüm organizasyonlarda atının eğerini tutarak herhangi bir kaza yaşanmaması için önlem ve tebbir aldığı halde kendisine güzergah ve yol göstermedikleri gibi neredeyse sadece köy yollarında fayton sürdürmek zorunda kaldığını söyledi.

 

 

Faytonu ile geçimini sağlayan Adem Zehir, torunu ile birlikte sünnet gezisi öncesinde acısu mevkiinde objektiflerimize yansıdı. 12 yaşında Göksel torunuyla birlikte sünnet olacak Arda ve ailesini bekleyen Zehir, atın eğerini tutarak Acısu ve Ballıca mevkiinde gezdirmek zorunda kaldığını belirtti. Oysa, sahilde ve şehir içinde gezdirmek istediğini açıkladı.

 

 

Fayton ve Rüzgar adında ki atın sünnet olacak olan Arda ve ailesinin büyük ilgi gördüğü ve bu ilgiyi ölümsüzleştirerek organizasyonu bir parçası olarak fotoğraflandırdıkları görüldü.

 

 

 

 

 Bulancak'ta uzun yıllar fayton işletmeciliği yapan yılların at eğiticisi 60 yaşındaki Adam Zehir, bölgede yok olmak üzere olan fayton işletmeciliğini zor da olsa devam ettirmek için uğraştığını vurguladı. Özellikle sünnet ve kimi zaman düğün için aranan Fayton arabasını  12 ayın sadece 1 ayı iş yaptığını fakat buna rağmen gerektiği ilgiyi görmedini üzülerek açıkladı. Kendisine bu anlamda güzergah ve yol göstermelerini ve gösterilen alanda kendi kontrolünde olan faytonu çekmek istediğini açıklayan Adem Zehir’in geçimini bu şekilde olduğunu söyledi.  

ETİKETLER : bulancak haber giresun haber bulancak Gereken değeri gösterelim sünnet fayton adem zehir arda göksel
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi