Makam şoförü araç başında olsa sorun olmazdı!...

Kırmızı Plakalı aracın engelli rampası önüne park yapması dikkatlerimizden kaçmadı.
Bu haber 2017-03-22 23:15:09 eklenmiş ve 2904 kez görüntülenmiştir.

Giresun Bulancak ilçesinde belirli bölgelerde ve yeni yapılan kaldırımların giriş ve çıkışlarına özellikle engelli ve çocuk arabalarının rahatça hareket etmeleri için engelli rampası yapıldı.

 

 

Bulancak belirli noktalarında engellilerin daha önceden alınan kararla park yapmaları için engellilerin kullandığı araçlar için park alanları ve engelli rampası yapılmıştır. İlçe merkezinde günün her saatinde yaya ve araç hareketliliğin devam ettiği cadde üzerinde ve yollarda hastane bölgesinde ve belirli yerlerde Cadde ve Sokaklarda engellilerin hayatlarını kolaylaştıran rampalar ve park alanları yapılmıştır. Tüm bu güzel çalışmaya istinaden bölge genelinde araçların gelişi güzel kurallara uygun olmayan parklarının olduğu ve bu konuda birçok defa haber yapan bulancakhaber.net özellikle Sakarya Caddesi üzerinde engelli rampası önüne yapılan düşüncesizce parkları siz değerli okuyucularımızla paylaşmıştık. Sosyal devlet olmanın bir gerekliliği olarak ve şehrin belirli alanlarında yapılmasının bir hak olduğu öncelik ve ayrıcalığı olması gereken Engelli vatandaşlarımızın kullandığı rampalarının önüne park yapılmasını bir türlü önüne geçilemediğini belirtmiştik.  Cadde ve kaldırımlara iniş-çıkış rampalarına bilinçsiz araç sürücüleri tarafından araç park edilmesi işyeri sahipleri tarafından ticari mal ve eşya bırakılması duyarlı her vatandaş gibi bizleri de üzmekte olduğunu birçok defa duyurmuştuk. Engelli vatandaşlarımızın ve diğer yaya yolu kullanıcıların hareket özgürlüğünü kısıtlayacak şekilde araçlarını ve ticari eşyalarını yaya kaldırımı iniş-çıkış rampalarına park eden ve bırakan vatandaşlarımıza 2918 sayılı karayolları Trafik kanununun Park etmenin yasak olduğu yerler ve halleri düzenleyen 61/1-c (Taşıt yolu üzerinde; Geçiş yolları önünde veya üzerinde Park etmek yasaktır. Bu madde hükümlerine uymayan sürücüler 88 Türk Lirası para cezası ile cezalandırılırlar. Yasaklara aykırı park edilmiş araçlar trafik zabıtasınca kaldırılabilir. Ve sürücülerin Sürücü belgesinden 10 ceza puanı düşülür.) maddesinden ve Belediye kanununun ilgili maddelerinden işlem yapılacağının tüm araç sahiplerinin ve işyeri sahiplerinin kanuni müeyyide ile karşılaşmamaları için belirtilen bu yerlere araç park etmemeleri ve eşya bırakmamaları gerekmektedir. Hepimizin bir yakını veya kendisi engeli adayı olduğunun göz ardı etmeden Trafik kurallarına uymanın bir vatandaşlık görevi olduğunun bilinmesini temenni ederiz.

 

 

Gelin görün ki bu gün birçok defa haber yaptığımız engelli rampasının önüne resmi aracın park etmesine de bir anlam veremedik. bulancakhaber.net Genel yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar’ı uyaran bölge halkı ve esnafın, “kaymakam aracını görmüyor musun?  Sözleri karşısında deklanşörümüze basarak flaş patlattığımız ve o anda araç sürücüsünü dikkatine çekmek istediğimiz halde araç başında olmayan makam aracının engelli rampasını engellediğini bu rampayı bu şekilde görüntüledik. Esnafın ve bölge halkının makam araçları bunu yaparsa dedikleri bir ortamda halkın haklı sesini yükselttiği bir ortam da bizde tanık olarak bu haberimizi sizlerle paylaşma gereği durduk. Bulancak kaymakamlığının makam aracının başında araç sürücüsünün bulunmaması ve engelli rampasının hemen önüne park yapılan kırmızı plakalı araç objektiflerimize böyle yansıdı. Araç sürücüsünün araç başında olmayışı ve engelli rampasına engel oluşunu siz değerli okuyucularımızla paylaşmak istedik. Resmi araçların bulundukları alanda duruşuyla sürüşüyle örnek davranış ve örnek sürücü olması gerektiği bir ortamda engelli rampasının önüne resmi aracın park  yapması bizleri üzmüştür.

 

 

bulancakhaber.net mesai saati içinde makam aracının araç başında olmayışını ve engelli park rampasının inişine veya çıkışına park yapması bu şekilde yansıdı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : bulancak haber giresun haber kaymakamlık bulancak Kırmızı Plakalı aracın engelli rampası önüne park yapması dikkatlerimizden kaçmadı Makam şoförü araç başında olsa sorun olmazdı !...
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi