GEÇMİŞİ BİLMEK LAZIM-MİLLİ MÜCADELEDE AİLE BÜYÜKLERİM


Bu makale 2019-01-29 11:32:53 eklenmiş ve 1669 kez görüntülenmiştir.
Ahmet KURDOĞLU

1-Giresun Küçüklü Köyünden 70 yaşında ki ihtiyar gönüllü Kurdoğlu Ömer Ağa oğulları Eşref Ağa ve Hacı Hafız Mustafa Zeki ile gönüllü olarak topladığı emrindeki 104 kişilik güç ile beraber 1915 yılının ilk aylarında Ahmet Rıza Bey komutasındaki Teşkilat- ı Mahsusa Milis Alayı’na Giresun’dan katılan beş gönüllü müfrezeden birisi olmuştur. Ruslarla yapılan savaşlarda Ömer Ağa’nın yaşlı olması nedeniyle müfrezenin komutanlığını oğlu Hacı Hafız Mustafa Efendi yapmıştır. Başarılarından dolayı Batum’da bu fırkada gümüş liyakat madalyası ile ödüllendirilen dört kişiden birisi olmuştur. 

 


2-Ömer Ağa’nın oğullarından Hacı Hafız Mustafa Zeki Kurdoğlu’nun ağabeyi Giresun’lu Yüzbaşı Kurdoğlu İbrahim Necati Bey İnebolu taburuyla katıldığı Balkan Harbi sırasında şehit olmuştur.(1912) Bir evden baba ve üç oğul cephelerde bulunup savaşmış ve yüzbaşı olan şehit olmuştur.

 

 

 


3-42. Alayda Küçüklü Köyünden:

 

 

A-Hacı Hafız Mustafa Zeki Kurdoğlu milis müftü olarak yer alıyor. Kendisi yurt içi ve yurt dışı cephelerde görev almış olup savaşın bitiminde köyüne geri dönmüştür.

B-Kurdoğlu Yedek Subay Hacı Mehmet Bey 42.Alayın gönüllü zabitanlarından olup Mangaltepe muharebelerinde şehit olmuştur. Evliliğinin 21. gününde savaşa katılmış olup 22 yaşında şehit düşmüştür. Kendisi emekli öğretmen Aynur Özsarıkaya Kurt’un dedesidir.

 


C-Hacıahmetoğullarından Yedek Subay Hamit Efendi (eşi Kurdoğullarından Vesile Hatun)42. Alayın gönüllü zabitanlarından olup gazi olarak geri dönmüştür. Kendisi Giresun eski milletvekillerinden rahmetli Orhan Yılmaz ile rahmetli siyasetçi Burhan Yılmaz’ın babalarıdır.

 

 


Ömürleri vatan aşkı yolunda cephelerde geçen ve bu yolda canlarını veren büyüklerimizin yolunda vatan aşkıyla aynı ruh, şuur ve azimle yürüdüğümüzü belirtmek isterim.


Kaynakçalar:Mustafa Kemal’in Muhafızı Topal Osman(Ümit Doğan)
Müdafaa-i Hukuk ve İstiklal Harbi Tarihinde Giresun(Osman Fikret Topallı)


Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi