Şanlı Zaferimizin 96’ncı Yıldönümü Kutlu Olsun..


Bu makale 2018-08-30 15:22:17 eklenmiş ve 4443 kez görüntülenmiştir.
Ercan TARI

 

Bugün 30 Ağustos Türk milletinin şanlı zafer bayramı. 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için her yıl 30 Ağustos günü kutlanan ulusal bayramımız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan ve ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum.

Ağustos Ayının Türk milli hayatında apayrı bir yeri ve çehresi vardır. Bir çok büyük Türk zaferi Ağustos ayı içerisinde gerçekleşmiştir.26 Ağustos 1071’de Malazgirt,27 Ağustos 1389’da Kosova,11 Ağustos 1473’de Otlukbeli,23 Ağustos 1514’de Çaldıran,24 Ağustos 1516’da Mercidabık,26 Ağustos 1526’da Mohaç,4 Ağustos 1578’de Vadis Seyl,30 Ağustos 1922’de Başkumandanlık,bu zaferler Türk’ün gücünü ve bağımsız yaşama arzusunu tüm dünyaya göstermiştir.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Kurban Bayramımızı ifa ettik, gurbetçilerin akın akın geldiği Giresun’umuzda ve ilçemiz Bulancak’ta iğne atsan yere düşmeyecek şekilde bir yoğunluk vardı,ekonomik durgunluk bir nebze olsun canlandı ve esnafın yüzü güldü,bereketli bir bayram geçirdik.

Salı sabaha karşı aldığım bir telefonla yataktan fırladığım gibi Bulancak İskele mevkiinde meydana gelen kazanın olay yerine intikal ettim. Çok acı bir kaza idi,kırmızı ışıkta durmakta olan gurbetçi ailemizin aracına kural hatası ve aşırı hız yapan yabancı plakalı bir araç süratle çarpmıştı,gurbetçilerimizden 1’i olay yerinde diğeri ise hastaneye kaldırılmasından kısa bir süre sonra hayatını kaybetti. Hiçbir suçları yokken kural ihlali yapan trafik canavarı ortalığı savaş yerine çevirmişti,hayatını kaybeden gurbetçilerimize Allah’tan rahmet diliyorum…

9 günlük tatille birlikte yollara düşen gurbetçilerimiz,gerek aşırı sürat gerekse dikkatsizlik sonucu ülke genelinde acı bir bilanço ortaya çıkardı.İçişleri Bakanlığının ve Emniyet Genel Müdürlüğünün almış olduğu tüm tedbirlere rağmen tatil süresince,ülke genelinde 106 ölümlü trafik kazasında 137 vatandaşımızı kaybettik. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın %80’inin emniyet kemeri takmadığı gerçeği ise hala ne denli bilinçli olduğumuzu gözler önüne seriyor.Hız felakettir,emniyet kemeri hayat kurtarır!

Av sezonunun açılmasına sadece bir gün kaldı,1 Eylül itibariyle balıkçılar denize açılmak için gerekli tüm hazırlıklarını tamamladı.Bu sezonun bereketli olacağı belirtiliyor,umarım öyle olur.

Bulancak İskelesinde kıyı balıkçılığı yapanlara seslenmek istiyorum, gece gündüz oltalarınızla balık tutuyor,keyif yapıyorsunuz,buraya kadar iyi hoş ama gittikten sonra arkanızda bıraktığınız o çöplerden hiç mi utanmıyorsunuz,Atalarımız “aslan yattığı yerden belli olur” demişler,ilçemizin simgesi olan bir yeri bu denli kirletenler diğer taraflarda kim bilir arkalarında neler bırakıyorlar, çevremizi temiz tutmak bizim en asli görevimiz ve çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miras,unutmayalım!

Haftaya görüşünceye dek,hoşçakalın…

 

Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi