Misafir Köşe yazarı


Bu makale 2018-08-27 15:54:39 eklenmiş ve 774 kez görüntülenmiştir.

 

 

Misafir Köşe yazarı

 

Güzel Bulancak’ımızın yerel gazetesi olan bulancakhaber.net’in 30/07/2018 Tarihli “Görünen Köy Kılavuz İstemez” başlıklı yazısını tesadüfen okudum.

 

Öncelikle Gazetenin imtiyaz sahibi Mehmet Yaşar Bey’e Yıllardır, bir türlü çözülemeyen bir sorunu kamuoyuna taşıdığı için teşekkür ediyorum.

 

Temmuz ayının üçüncü haftası gurbetçi bir Bulancaklı olarak bende Bulancak’ta idim. O dereyi görünce bura ile ilgili neden kimse bir şey söylemez diye düşünmüştüm.

 

Her türlü teknolojinin geliştiği, özellikle Belediyemiz Başkanının İktidar partisinden olması nedeniyle çözüme yönelik proje üreterek bunun hayata geçirilmesinde teknik imkan ve olanaklardan yararlanma şansının çok fazla olduğu ve özelliklede ilçemizden bir milletvekilinin yine iktidar partisinden olması, bu vekilimizin geçmiş dönemler mensubu olduğu partisinden Belediye Başkanlığı yaptığını da göz önünde bulundurunca, şirin Bulancak’ımızın böylesi kötü bir görüntüsünün olması ve halen çözülememesi, düşündürücüdür.

05 Temmuz 1986 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen evrensel Tüketici haklarından biri “SAĞLIKLI ÇEVREDE YAŞAMA HAKKI”, bir diğeri ise “ SAĞLIK VE GÜVENLİĞİN KORUNMASI HAKKI”DIR.

 

Türkiye bunun altına imza atarak bu evrensel tüketici haklarını kabul etmiştir. Görüldüğü üzere Tüketicilerin, Sağlıklı Çevrede yaşam hakkı Ülkemizin de altına imza atarak, taraf olduğu Evrensel Tüketici Haklarından biridir.

 

bulancakhaber.net Gazetesinin haberinde konu olan derelere akan lağım suları mandıraların kanalizasyonlarının bu derelere bırakılması insan sağlığı açısından zarar teşkil etmiyor mu?  Bu derelerin lağım ve kanalizasyon nedeniyle ürettiği sivrisinek ve benzeri haşerelerin özellikle yaz aylarında insan vücuduna zararları yok mu? Derelerden beslenen dere etrafında köylülerin sebze tarlaları var ise bu tarlalarda yetişen ürünlerde sağlığa zararlı etkiler var mıdır? Gibi soruları çoğaltmak mümkün. Dileğimiz,  belediyemizin ve ilçemiz vekilinin bu konuya bir an önce el atması, güzel Bulancak’ımız bu çirkin görüntüden kurtulsun, yaz aylarında özellikle gurbetçiler ile gelen yerli turist misafirlerimize o görüntü ve pis kokusu ile örnek olmasın.

Şunu da açık ifade etmek gerekir ki, Memleketimizde onca büyük çevre sorunları var ki, deyim yerinde ise bu dere  “devede kulak” kalır, HES’ler, Taş ocakları, Çevre yolu, betonlaşma ve bunun gibi. Sorun geleceğimizi ve günü sorgulamadan yaşayan, kaderci bir toplum olmuşuz. Sadece günü kurtarıyoruz. Haklarımıza sahip çıkamıyoruz. O halde Çocuklarımızdan bize emanet olan bu dünyada geleceğimiz olan çocuklara nasıl bir çevre bırakıyoruz, düşünelim.

Sayın Mehmet Yaşar Bey, bulancakhaber.net Gazetenizde haberi okuyunca, gurbette olan bir Bulancaklı olarak, duygularımı sizinle paylaşmak istedim, sevgi ve saygılarımla

                                    

 

                                Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER)

                                Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF)

                                                   Genel Başkan

                                                      Aziz Koçal

 

 Aziz Koçal; kısa öz geçmişi;

Görev yaptığı kitle örgütleri,

    ·       5 yıl Mali Müşavirler Muhasebeciler birliği Zeytinburnu şube başkanlığı

·       2 Yıl Mali Müşavirler Muhasebeciler  Birliği İstanbul Koordinasyonu Başkanlığı

·       1,5  Yıl Çağdaş Muhasebeciler Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği

·       2 Yıl Merkezi Bahçelievler de bulunan  İstanbul Giresunlular çevre kültür ve dayanışma derneği yönetim kurulu sekreter üyeliği

·       5 yıl Tüketiciyi Koruma Derneği (Tükoder) Bağcılar Şube başkanlığı

·       3 Yıl Tüketiciyi Koruma Derneği (Tükoder) Genel Başkan Yardımcılığı

·       2 Yıl Tüketici Dernekleri Federasyonu (Tüdef) Yönetim Kurulu üyeliği

·       2 Yıl Tüketici Dernekleri Federasyonu (Tüdef) Genel Başkan yardımcılığı

 

Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi