FINDIK 11.25!


Bu makale 2018-08-16 16:25:45 eklenmiş ve 3169 kez görüntülenmiştir.
Ercan TARI

 

Amerika Birleşik Devletleri ile sözüm ona bir papaz yüzüne gerildikçe gerilen ilişkiler bize gösterdi ki,mesele papaz meselesi değil,bu ülkeyi boyunduruk altına almaya çalışma çabaları.

 

Ekonomik yaptırımlarla tehditlerini artıran,ülkeyi dar boğaza sürüklemeye çalışan bu anlayışın karşısında,bu oyunu görmemek ve buna da muhalefet etmek olayı iyi okuyamayanlar işidir. Dolar,euro ve altındaki sert iniş çıkışların elbet bir faturası olacaktır ve bu fatura hepimize kesilecektir ancak bu millet öyle bir millet ki tehditle,şantajla boyun eğdiremediler yine boyun eğmeyeceğiz!

 

Yazımı yazdığım saatlerde dolar 6.20’den işlem görüyor fındık ise 11 lira 25 kuruştan işlemde! İşte buna dur demek gerek, yerli ve milli ürünümüzü,Dünya üretiminin %70’ini elimizde bulundurduğumuz fındığımızı kendi tekelinde tutan İtalyan markası Ferroro 11.25-11.50 aralığında fındık alımı yapacağını duyurdu. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin acilen piyasaya girerek verilen bu spekülatif rakamları dengelemesi gerekiyor. Fiskobirlik’ten yapılan açıklamada da fındığın 3 doların altında işlem görmemesi gerektiği söylendi.Bırakalım doları,euroyu Türk Lirası üzerinden işlem yapalım,maliyeti 12-13 lira arasında seyreden fındığa bu nasıl bir akıl tutulmasıdır ki sen 11 lira 25 kuruş fiyat veriyorsun. Ben üreticinin yerinde olsam tutarım fındığımı,tutabildiğim kadar tutarım zaten fındık az bu yıl,bu sefer ben değil onlar düşünsün der,1-2 ay satmam,emanete vermem!

 

Bulancak İskelesinde bulunan Bayrak Sancağında dalgalanan ay yıldızlı bayrağımız,geçtiğimiz hafta esen sert rüzgarlarda hasar gördü ve İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı bir araç gelerek bayrağımı söktü,aradan geçen 5 günlük süreçte ne hikmetse bayrak hala yerine asılmadı!

 

Bulancak Belediyesi önünde bulunan Cumhuriyet meydanında sokak hayvanları için su ve yem kabı bulunuyordu,ancak son 10 gündür yerinde yeller esiyor,Belediyenin bu duyarlılığını devam ettirmesini ve vatandaşlarımızın da daha önce yapıldığı gibi o kaplara çöplerini atmamalarını ümit ediyorum.Sokak hayvanlarına sahip çıkmalıyız.

 

Son günlerde trafik kazalarında inanılmaz bir artış söz konusu ve bu kazaların birçoğu ölümlü trafik kazaları,yaklaşan kurban bayramı öncesi gurbetçilerimiz memleketlerine gidecekler,geç olsun ama güç olmasın…

 

Haftaya görüşünceye dek,hoşçakalın…


Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi