Eserinizle ne kadar övünseniz azdır.


Bu makale 2018-05-14 13:05:07 eklenmiş ve 8446 kez görüntülenmiştir.
Mehmet YAŞAR

 

bulancakhaber.net’in geçen sene attığı festival başlığı bu yıl farklı olmadı dedirtti. “18. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri sessiz sedasız başladığı gibi sessiz sedasız bitti”


Geçen yıl 18. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri; 16 Mayıs Salı günü saat 13.00'te Cezaevi mevkiinden Cumhuriyet Meydanı'na festival yürüyüşü ve sokak tiyatrosu hava muhalefeti nedeni ile yapılamadı yazısını dün gibi hatırlıyorum.

Bu yılda aynı şekilde festival yürüyüşünün programda olmaması dikkat çekti. Salonda düzenlenen kokteyl ile başlatılan festival, hemen ardından Konya Devlet Tiyatrosunun oyunu ile start aldı. Oysa 2000 yılından bu yana her yıl düzenli olarak düzenlenen Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri’nin 19.su daha önceki düzenlenen festivalleri aratmayacak şekilde tamamlandı. 08 – 13 Mayıs 2018 tarihleri arasında Bulancaklı sanatseverlerle, katılan gruplardan izlediğimiz birbirinden güzel oyunlarla gerçekten büyük alkış ve beğeni alan ama festival havasından uzak bir Mürsel Gülmez Tiyatro günleri yaşamamız 32 yıllık tiyatroda neler oluyor dedirtti.

Geçen yıllarda protokol katılımının olmadığı festivaller yapılmıştı. Bu yıl yeni kaymakam Hamdi Üncü ve Jandarma Komutanı Cihan Gültekin programları müsait olduğu akşamlarda eşleri ile birlikte katılması dikkatlerimizden kaçmadı. aynı şekilde Bulancak İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı ve ailesinin de her akşam katılımı da dikkatlerimizden kaçmadı. Geçen yıl 18. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri’nin hemen ardından düşündüğümüz acaba gelecek yıl yapılacak mı sorusu bu yıl adeta kendisini göstererek 20. Mürsel Gülmez Tiyatro festivali yapılır mı dedirten sahnelere gebe oldu. 32 yıllık ve en son Sadrı Alışık ödülü alarak Bulancak’ın sesini yurt içi ve yurt dışında duyuran TRT’de belgeseli yapılan Bulancak Sanat Tiyatrosu kapanırsa en büyük vebalı yeni kaymakamımızı tenzi ederek ilçe yöneticilerinin eseri olacaktır dedirtti. Eserinizle ne kadar övünseniz azdır. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Sanatsız kalan uluslar, körelmeye başlarlar. Sanat gündemin bir aynası gibidir. Dönemin olayları hep sanat içeriklerinde yansıtılır. İşte bu yansıtma ve ayna da kendini görme Bulancak’ta yok olmaya mahkûm edilmiştir.  

 

 

2000 Yılından bu yana her yıl düzenli olarak düzenlenen Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri’nin 19.su bu yıl 08-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında Bulancaklı sanatseverlerle 6 farklı Tiyatro Grubunu buluşturdu. Bulancak Sanat Tiyatrosu Türkiye’de kendine bir yer edinmiş fakat 60 bin nüfusuyla övünen ilçede yöneticilerin gözünde bir yer edinememiştir. Tiyatro adına BST’su Sadri ALIŞIK Jüri Özel Ödülünü alarak sanat çevrelerince en üst düzeyde tescil edilmiş fakat küçük ilçesinde yer edinememiştir.

 

 

bulancakhaber.net olarak 19. Mürsel Gülmez Tiyatro günleri önümüzde ki günlerde çözülmelere ve kurucularının yorgun ve sahipsizliğine kendini terk edecektir dedirtti. 33 yıldır BST’nu yalnız bırakmayan gerçek sanatseverler Bulancak halkı, esnafı ve BST emekçilerine bu festivalde gördü ki 08-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen festivalin 20. olacak mı sorularını da beraberinde getirmiştir.  75.Yıl Halk Kütüphanesine sadece tiyatro oynandığında seyyar dahi adını Mürsel Gülmez Tiyatro Salonu yazdıramayan yetkililer ne kadar övünseniz azdır. Eserinizle övününüz dedirtti.

 

Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi