VÜCUDUN İKSİRİ


Bu makale 2017-11-03 12:11:59 eklenmiş ve 786 kez görüntülenmiştir.

Su, insan yaşamı için en önemli öğedir. İnsan yemek yemeden haftalarca canlılığını sürdürebilirken, susuz ancak birkaç gün yaşayabilir. Günlük hayatınızda su kaybetmenin stres, unutkanlık, panik ataklar, gerginlik, kabızlık ve hatta uyku bozukluklarına neden olacağını yapılan araştırmalarda kanıtlanmıştır.

Tarih boyunca yeri geldiğinde savaş nedeni bile olması sizce de suyun çok önemli olduğunu göstermiyor mu?

Suyun faydaları ise saymakla bitmiyor; metabolizmayı tetikler, hücrelerin kendini yenilemesini sağlar, yaşlanmaya karşı etki gösterir, kabızlığın önlenmesin de katkı sağlar, kanın akışkanlığını sağlar böylece kalp damarların yükünü azaltır ve en önemli görevlerinden biri böbreklerin düzenli çalışabilmesi için ve dolayısıyla vücutta yağ yakımının dengeli olabilmesi için bol su tüketilmelidir.

SU AKLINIZDA DEĞİL, YANINIZDA BULUNSUN

Genel olarak su tüketimiyle ilgili yapılan en büyük hatalardan biride susadığımız zaman su içmemizdir, aslında olması gereken her saat başı bir bardak su içmektir. Çalışma hayatının ve kadın günlerinin vazgeçilmez ikramları çay, kahve, neskafe, meyve suları, bitki ve meyve çayları vb. içecekler su ihtiyacını karşıladığını düşünebilirsiniz ama bu bilginin size yanlış olduğunu söylesem. Bu içeceklerden bazılarının diüretik( idrar söktürücü) etkisi olduğundan vücudun ihtiyacı olan sıvıyı karşılamayacağı ve hatta vücuttan sıvı atımını artıracağı için suyu su olarak içmek gerekir. Bu neden dolayı kesinlikle çay suyun ihtiyacını karşılamamaktadır.

Günboyu ve sık sık su için ve su içmek için susamayı beklemeyin. Sağlıklı bir kadının günde 10 bardak, erkeğin ise 14 bardak su içmesi önerilmektedir. Kilo fazlası olan kişilerin bu miktardan daha fazlasını tüketmeleri gerekmektedir. Yani yudum yudum sağlık almak bizim elimizde, bunu sağlamakta yukarda bahsettiğim vücudun iksiri sayesinde oluyor

Dyt. Melisa KARATAŞ

 

 

Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi