4. GİRİŞİMCİLİK VE KARİYER GÜNLERİ BAŞLADI

4. GİRİŞİMCİLİK VE KARİYER GÜNLERİ BAŞLADI
Bu haber 2015-05-22 00:41:53 eklenmiş ve 1085 kez görüntülenmiştir.

 

Üniversitemiz Kariyer Yönlendirme ve Bilgilendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAYBİMER) ile Çalışma ve İş Kurumu Giresun İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ve 21-22 Mayıs 2015 tarihlerinde devam edecek olan "4. Girişimcilik ve Kariyer Günleri" Güre Yerleşkesi Rektörlük Konferans salonunda gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.

İki gün sürecek olan Kariyer Günleri’nde; 4 farklı salonda 24 oturum gerçekleştirilecek olup, 30’un üzerinde konuşmacı ve 100’e yakın yerel ve ulusal firma yer alacak.

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Aygün ATTAR, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mahir KADAKAL ve Prof. Dr. Ülkü Aygen TÜRKMEN ile üniversitemiz akademik-idari personelleri ve öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği Kariyer Günleri’nin açılış törenine; Giresun Vali Yardımcılarından Sayın Sercan YILMAZ, İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sarı, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan V. Mustafa HALİLBEYOĞLU, Espiye Kaymakamı Osman BİLGİN, Espiye Belediye Başkanı Mustafa KARADERE, STK temsilcileri ve katılımcı firma temsilcileri katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, KAYBİMER Müdürü Öğr. Gör. Önder BAŞUSLU, İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sarı, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan V. Mustafa HALİLBEYOĞLU, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ülkü Aygen TÜRKMEN ve Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Aygün ATTAR’ın konuşmalarıyla devam etti.

KAYBİMER Müdürü Öğr. Gör. Önder BAŞUSLU yaptığı konuşmasında; “Giresun Üniversitesi Kariyer Bilgilendirme Merkezi ile İŞKUR Giresun İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 4. Girişimcilik ve Kariyer günlerini düzenlemenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bilinmektedir ki; işletmeler için insan kaynakları işletmenin geleceği demektir. Bu bağlamda ya geleceğe sağlam adımlarla ya da emekleyerek ilerleyecektir. İşverenlerin takım arkadaşlarını seçme noktasında ki hassasiyetleri hem kendilerini hem işletmeyi hem de takım arkadaşlarını başarıya götürecektir.

Mesleki tecrübe gerektiren işlerde, işin teknik boyutu direk olarak eleman ile ilgilidir. Bu bakımdan üniversiteler işletmelerin teknik ihtiyacını ve mesleki deneyim gereksinimini öğrenciye okurken vermiş olacaktır. Mezun öğrenci işletme için potansiyel deneyimli eleman niteliği taşıyor olacaktır.

Kariyer elbette ki çalışmanın ürünüdür. Ancak çalışmadan önce ille de bir hedefi olması demektir. Biz de tam bu noktada Kariyer Merkezi olarak üzere düşen görevin dördüncü tekrarını yapmaktayız. Eleman arayan işletmeciler üniversitemize hoş geldiniz. Emin olun doğru yerdesiniz. İş ortağı ya da kendine işletme arayan öğrenciler, bu fuarı en çok sizin beklediğinizi biliyoruz. İki gün sürecek olan Kariyer Günlerinde 4 ayrı salonda 24 oturum gerçekleştirilecek, 30 dan fazla konuşmacı ve 100 e yakın yerel ve ulusal firma tüm imkanlarıyla sizlerle tanışmak için sabırsızlıkla bekliyor olacak.

Başta Sayın Rektörümüze ve bu taşın altında eli olan herkese tek tek teşekkür ediyorum” dedi.

GİRESUN’UN EN DİNAMİK KURUMU ÜNİVERSİTEDİR

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Aygün ATTAR ise; “Giresun Üniversitesi; 30 bine yaklaşan öğrenci mevcudu, merkez ve ilçelerde de yer alan tüm birimleriyle Giresun’un en dinamik kurumudur. Yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen  emsalleri arasında çok hızlı büyüyen ve gelişen, şehirde en fazla öğrenci hareketliliği olan bir kurumdur. O yüzden Giresun’un gelişiminde ve ekonomisindeki yeri çok önemlidir. Tüm kurumlar, planlamalarını Üniversiteye göre yapmalı ve gelişim stratejilerini üniversiteye göre belirlemelidir.

Bugün özel çabalarla ve girişimlerle öğrencilere cazip gelen Giresun, bazı imkanlar sağlanmazsa gelecekte bu cazibiyetini kaybeder. İşte bizim tüm bu yaptıklarımız aynı zamanda girişimcilik ve kariyerdir. Özgüvenli ve kendinden emin, bilgi donanımlı bireylerin yetişmesi için devletimiz tarafından ücretsiz sunulan bu hizmetleri en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz ve buna şehri de dahil etmek için, neredeyse her gün ve eşzamanlı programlarla paylaşımlar yapıyoruz. Ancak, yapılan bu etkinliklere; konferans, panel, sempozyum gibi, üstelik ücretsiz olan bu eğitim çalışmalarımıza katılımın az olması üzücüdür.

Bu yıl dördüncü kez düzenlenen ve oldukça yüksek bir katılımla gerçekleşen Kariyer Günleri’nden gerek Giresun Üniversitesi gerekse Giresun olarak azami düzeyde fayda sağlanacağına inanıyor ve emeği geçen herkese başta KAYBİMER Müdürümüz Öğr. Gör. Önder BAŞUSLU ve İŞKUR Müdürü Sayın Mustafa SARI’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılış töreninin ardından, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Zemin katında katılımcı firmaların stantlarının bulunduğu fuar alanına geçilerek açılış kurdelesi kesildi. Stantları tek tek gezen Sayın Rektörümüz ve katılımcılar, firma yetkilileriyle görüşerek bilgiler aldılar.

Kariyer Günleri’nin ilk gününde;

İİBF Hacı Bektaşi Veli Amfisinde; saat 11.30’da İŞKUR-İş Arama Becerileri, Sektörel Kariyer Vizyonu Paneli-1 (Bankacılık-Finans Sektörü) ve Girişim Olanakları ve İstihdam Bilgilendirme (Ceva Lojistik) oturumları,

Fen-Edebiyet Fakültesi Mevlana Amfisinde;

Sosyal Medya ve Girişimcilik Fatih ÖZDEMİR (Giresunblog.com), İstatistiksel Kariyer TÜİK, Yenilikçi Girişimcilik (Demir ÇULHACI), Girişim Olanakları ve İstihdam Bilgilendirme (Sahra Mobilya) oturumları,

Eğitim Fakültesi Karadeniz Konferans Salonu’nda;

Öğrenci Şirketleri (Sezgin BURMA Genç Başarı Vakfı), Kariyerde Farklı Bir Yolculuk (Özel Okullar Paneli), Kariyer Yolculuğunda NLP ve Başarının Sırları (Betül UZUNER) oturumları,

Sosyal Tesisler Konferans Salonunda;

Medya ve Gençlik (Doğuş Sinan COŞKUN- ATV), Dünya Devinden Kariyer Tüyoları (Coca Lola Türkiye), Kariyer Kampüste (Kariyer.net) oturumları yapıldı.

ETİKETLER : giresun haber bulancak haber bulancak 4. GİRİŞİMCİLİK VE KARİYER GÜNLERİ BAŞLADI
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi