Tiyatro yolu ile bu toplumumuza özgüven kazandıracağımıza inanıyoruz

16. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri” festival yürüyüşü 12.05.2015 tarihinde 13.30’da cezaevi kavşağından başlayarak Bulancak Meydanı’nda son buldu.
Bu haber 2015-05-13 01:41:53 eklenmiş ve 1150 kez görüntülenmiştir.

Tiyatro yolu ile bu toplumumuza özgüven kazandıracağımıza inanıyoruz

 

16. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri” festival yürüyüşü 12.05.2015 tarihinde 13.30’da cezaevi kavşağından başlayarak Bulancak Meydanı’nda son buldu. Festival yürüyüşüne ‘Yer Gök Aşk’ dizi oyuncularından ve Bulancak Sanat Tiyatrosu Sanat Yönetmeni de olan Şahin Ergüney,Devlet Tiyatroları Sanatcısı,oyuncuları Zeynep ve Özgür Erkekli, 25 yıl önce sahnelenen Misafir adlı oyunun yazarı Bilgesu Erenus, yurt içinden ve yurt dışından gelen tiyatro ekiplerinin katılımı ile gerçekleşti.

Bulancak Kaymakamı Tayfur Elbasan, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, İl Genel Meclis Üyesi Ömer Mustafa Yılmaz, Bulancak Sanat Tiyatrosu oyuncuları ile yerli ve yabancı tiyatro oyuncuları ve tiyatro sever katıldığı program Cumhuriyet Meydanın da konuşmalarla devam etti. İlk olarak Bulancak Sanat Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Şahin Ergüney bir konuşma yaptı.

Ergüney, “Biz bu kentte doğduk.Biz burada büyüdük. Biz bu kentte aşık olduk. Dünya görüşümüzü bu kentte olgunlaştırdık. 30 yıldan bu yana var olan Bulancak Sanat Tiyatrosu’nun, 16 yıldan bu yana da Mürsel Gülmez Tiyatro Günlerini var ettik. 16 yıldan bu yana dünyanın ve yurdumuzun dört bir köşesinden sanatçıyı Bulancak'ta konuk ettik. Onurlu ve güzel uğraşı Bulancak halkının başarısıdır. Sanat yükselirse toplumsal kültür de yükselir. Tüm bu çalışmaları Bulancak sevdalıları ile gerçekleştiriyoruz. Kimi zaman borç alarak tüm bunları yapıyoruz. Artık 16.nı geride bıraktığımız Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri kurumsallaşmalıdır. Sadece bir avuç tiyatro severlerle bir yere kadar gidiyor. Festivalimiz Sivil Toplum Kuruluşları ve Kamu Kurumları ile ortaklaşa gerçekleştirilmelidir. Her kez bu güzel uğraşa el vermelidir. Tiyatro yolu ile bu toplumumuza özgüven kazandıracağımıza inanıyoruz. “Memleket  mutlaka modern ve yeni olacaktır.Bizim için bu hayat davasıdır” sözlerini söyleyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk inancındayız” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmalarının ardından Ergüney,25 yıl önce BST’nun sahnelediği  “Misafir” adlı oyunun yazarı Bilgesu Erenus’u 16 Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri’nin Onur Konuğu olarak ilan etti. Daha sonra sırasıyla “Misafir” adlı oyunun yazarı Bilgesu Erenus, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar birer konuşma yaptılar.   

Program Bulancak Sanat Tiyatrosu, sokak tiyatro gösterisi ile devam etti.

Ne vardı aramızda, sevgi vardı. Paylaşmak vardı. Ve bir de vefa vardı. Kime o vefa, güzel insan Mürsel Gülmez’e duyulan vefadır.İnsanlar nasıl yaşarlarsa öyle ölürlermiş. Mürsel Gülmez güzel yaşadı ve güzel öldü.

 

 

 

 

ETİKETLER : bulancak haber giresun haber bulancak 16. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri” festival yürüyüşü 12.05.2015 tarihinde 13.30’da cezaevi kavşağından başlayarak Bulancak Meydanı’nda son buldu
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi