100. yılında bilmenizi isterim ki, Yücel’den yüce bir öneri kabul edildi

Sitemizin ilk haberleri arasında yer verdiğimiz ve gururu ve onuru bizlere yaşatan memleketimizin eğitimde Dünya’ya adını değil, yaptığı çalışmayla da farkını ve farklılığını ortaya koyan Enver Yüzel’i bir kez daha siz değerli okuyucularmızla paylaşmak istiyorum.
Bu haber 2015-04-24 21:27:18 eklenmiş ve 1233 kez görüntülenmiştir.

100 yılında bilmenizi isterim ki, Yücel’den yüce bir öneri kabul edildi

 

 

Sitemizin ilk haberleri arasında yer verdiğimiz ve gururu ve onuru bizlere yaşatan memleketimizin eğitimde Dünya’ya adını değil, yaptığı çalışmayla da farkını ve farklılığını ortaya koyan Enver Yüzel’i bir kez daha siz değerli okuyucularmızla paylaşmak istiyorum. şehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı ve BAU International University Kurucu Başkanı Enver Yücel, 2015 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington DC'deki eğitim müfredatına Çanakkale Savaşı ile ilgili olarak ders koydurduğunu açıklaması toplantıya damgasını vurdu. Önümüzdeki yıllarda eğitim camiasında lise ve kolejlerde eğitimde büyük atılımlar yapacak olan Enver Yücel, TRT ve İHA Ajansı Bulancak Temsilcisi, bulancakhaber.net yayın sahibi Mehmet Yaşar’ın toplantıda bir önerisi ve sosyal sorumluluk projesi önerisine olumlu yanıt vermesi büyük heyecan yaşattı. Yaşar’ın Kolej ve Uğur Eğitim Kurumları Lisesi kapsamında öğrencilerinizi Çanakkale ile ilgili olarak görsel eğitim düşüncesinde ders niteliğinde götürür müsünüz sorusuna sıcak bakan Yücel, bunun da ötesine geçerek;

ABD de 2015 yılında eğitim müfretadına ders olarak Çanakkale Savaşını yerleştirdiklerini açıkladı.Yücel, “ 2015 yılı Çanakkale Savaşları’nın yüzüncü yılı olması münasebeti ile Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington DC'deki eğitim müfredatına Çanakkale Savaşının girmesi ile ilgili olarak teklifimiz olumlu karşılandı.2015 yılında bu dersler Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington DC'de ders olarak girerek çocuklara öğretilecek” dedi.

Öte yandan Yücel, Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington DC'deki temasları çerçevesinde, ABD Kongresi'nde düzenlenen 'Yeni Ekonomide Eğitimin Rolü' konulu panele konuşmacı olarak katılan ilk kez bir Türk üniversitesinin yer aldığını açıkladı. ABD Kongresi'nde düzenlenen Kongre de, kongre üyeleri, akademisyenler, bürokratlar, düşünce kuruluşlarının temsilcileri, kongre çalışanları ile basın mensuplarının katıldığı toplantıda konuşan Enver Yücel, dünya genelinde eğitimin ekonomik büyümenin ana belirleyicisi olduğuna katılımcılara anlattığı öğrenildi.

Yazımın bu günler de 100 yılını kutladığımız çanakkale valisinin bu günlerde söylediği sözleri ile isleri başlamak istiyorum.

“Var gücümüzle çalışıyoruz.

Çanakkale’yi seviyor, onu dünyaya sevdirmek istiyoruz. Bu amaç uğrunda çalışan herkese teşekkürlerimi borç bilirim.”

Sevgi ve saygılarımla,

 

Ahmet Çınar
T.C. Çanakkale Valisi

 

 

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi