Bulancak Belediye Başkanı Recep YAKAR İstiklal Marşının kabulünün 94. yılında bir mesaj yayınladı. Yakar Mesajında,


Bu haber 2015-03-12 12:53:51 eklenmiş ve 983 kez görüntülenmiştir.

Bulancak Belediye Başkanı Recep YAKAR İstiklal Marşının kabulünün 94. yılında bir mesaj yayınladı. Yakar Mesajında, 

     
     

Bulancak Belediye Başkanı Recep YAKAR İstiklal Marşının kabulünün 94. yılında bir mesaj yayınladı. Yakar Mesajında, “İstiklal Marşı milletimizin ortak sesi ve vicdanını temsil eder. Tarih boyunca milletimiz, büyük mücadeleler vermiş ve vatanını canından aziz bilmiştir. Bunun en güzel örneklerinden biri de milli mücadele dönemidir. Kurtuluş Savaşı'nda Büyük Atatürk önderliğinde adeta küllerinden yeniden doğan Türk milleti, bağımsızlık aşkını tüm dünyaya en güçlü biçimde göstermiştir. Bugün bir kez daha Türk Milletinin zaferini ve bayrağımızın kutsallığını en güzel duygularla anlatılan İstiklal Marşımızın TBMM’de kabul edilişinin yıl dönümünü kutluyoruz. İstiklal Marşı ecdadımızın bağımsızlık ve özgürlüğü uğruna vermiş olduğu tarihi şahlanışın, onur ve gurur mücadelesinin en güzel anıtıdır. Ben inanıyorum ki, aziz milletimiz kendisine armağan edilen bu eşsiz marşın her bir kıtasını, her bir dizesini kalbinin derinliklerinde hissetmeyi sürdürecektir.

            Mehmet Akif Ersoy ülkesi uğruna var olma mücadelesinin verildiği bir dönemde milletin yüreğinde ses oldu. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, içinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi biliyordu. Bu nedenle onun kaleminden çıkan İstiklal Marşı milletimize mal oldu. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı dizeler, milletimizin kahramanlığını, eşsiz mücadelesini, azmini ve cesaretini ölümsüzleştirmiştir. Bizi biz yapan, bizi bir millet kılan vazgeçilmez değerlerimizin en önemli ifadesi olan İstiklal Marşımız, ilelebet vatan semalarında yankılanacaktır. Bugün halen daha içeriden ve dışarıdan bağımsızlığımıza, özgürlüğümüze göz dikmiş lobi ve yapılar var. Biz 100 yıl önce, 1000 yıl önce olduğu gibi ecdadımızın bize bıraktığı bağımsızlık ve vatan emanetinin en büyük savunucularından olmaya  devam edeceğiz. Bu düşüncelerle, İstiklal Marşımızın kabulünün 94. yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, bu büyük eseri aziz milletimizin Milli Marşı olarak bizlere armağan eden Büyük Millet Meclisimizin bütün üyelerini ve bütün istiklal kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum.

            Yakar, mesajın ardından Akif'in duasını tekrar ederek “Allah bu millet bir daha istiklal marşı yazdırmasın” diye dua etti.

 

 

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi