GİRESUN BAROSU BAŞKANI’NDAN, KAMUOYUNA


Bu haber 2019-02-07 12:11:36 eklenmiş ve 2605 kez görüntülenmiştir.

 

Son birkaç gündür özellikle sosyal medyada Türkiye Barolar Birliği Başkanımız Sayın Av. Prof. Dr. Metin FEYZİOĞLU’ nun önceki hafta Rize Barosunu ziyaret programı sırasında siyasi partileri de ziyaret etmesini eleştiren paylaşımlar ve açıklamalar yer almakta hatta bazı meslektaşlarımız tarafından istifaya davet edildiği görülmektedir.

 

 

Giresun Barosu Başkanı olarak şahsımın ve coğrafi olarak Rize’ ye yakın bulunan Ordu, Trabzon, Gümüşhane-Bayburt, Erzurum, Erzincan, Artvin  Baro Başkanlarının da davet edilip katıldığı, basın açıklamasıyla başlayan ve Rize Barosu, Rize Adliyesi, Rize Valiliği, Rize’de bulunan tüm siyasi partiler ve şehirdeki sivil toplum kuruluşlarının ziyaret edildiği program esnasında Sayın Birlik Başkanımız tüm ziyaretlerinde genelde hukuk; özelde ise avukatlık mesleği adına talep ve beklentilerimizi dile getirmiş;  TBB nin ve Barolarımızın şimdiye dek savunduğu hukukun üstünlüğü, adaletin ve bağımsız savunmanın önemi, adalet sisteminde yaşanan sorunlar, demokrasinin önemi gibi konularda açıklamalar yapmıştır.

 

 

Yine hiçbir ayrım yapmaksızın meclisteki protokol sırasına tüm siyasi partilere yaptığı ziyaretler esnasında yaklaşan yerel seçimlerin demokrasimiz için öneminden bahsederek bu süreçte ayrıştırıcı dil kullanılmaması, ”bizden olmayan vatan hainidir, düşmandır” şeklindeki suçlayıcı dilden vazgeçilmesinin gerekliliğinden bahsetmiş; “Devlet ile hükümetin kavramının farkına” değinilmiş ve yerel seçimler için TBB tarafından Seçim Güvenliği Biriminin kurulacağı ifade edilmiştir. Rizedeki programda paylaşılan tüm açıklamalar da bu yöndedir.

Kaldı ki son yıllarda ülkemizin ve mesleğimizin maruz kaldığı ciddi endişeler  sonrasında bir olma, devlet ve millet olma olgusunun her alanda savunulması gerekirken; anlaşılan o ki toplumsal barış ve huzura katkı sağlamak amacıyla ötekileştirmeden, ayrıştırmadan tersine birleştirici ve bütünleştirici adımların atılması birilerini rahatsız etmiştir.

 

 

Ülkemizin ve mesleğimizin geçirmekte olduğu yoğun gündem içerisinde, meslek örgütümüzün çatısı olan Birliğimizin ve Sayın Birlik Başkanımızın yanında olmaya en çok ihtiyacımızın olduğu bugünlerde yapılan konuşmaların öncesindeki ve sonrasındaki cümleleri çıkarıp arasından cımbızla çekilmiş birkaç cümleyi popülist söylemlerle saptırarak, söylenenleri başka mecralara çekip          hiç olmadığı haliyle gösterme çabasını o gün Sayın Birlik Başkanımızla birlikte ziyaretlere katılmış biri olarak kesinlikle reddediyoruz. Zira Sayın Başkanımızın tüm Türkiye Kamuoyuna yıllardır verdiği görüntü ve mesaj da çok nettir.

 

 

 

Barolar siyasi parti siyaseti değil; ancak ve ancak hukuk siyaseti yapmakla mükellef olan ve bu ülkenin temel taşları arasında yer alan yargının vazgeçilmezleridir. Yerel secimler arefesinde Barolara her siyasi partinin nezaket ziyaretinde bulunması gibi; karşılıklı iyi niyetli, akılcı ve yapıcı iletişimin hiçkimseye bir zararı da yoktur.

 

 

 

Mensubu bulunduğum Giresun Barosu’ nun hiçbir eylemi ya da davranışı siyasi olmadığı gibi; mevcut Sayın Baro Başkanlarımız arasında belki de siyasete uzak birisi olmama rağmen Avukatlık Meslek Örgütünün başı olarak Sayın Birlik Başkanımızın tüm siyasi partileri ziyaret etmesinde hiçbir beis de görmüyoruz bilakis faydalı ve elzem olduğu kanaatindeyiz.

 

 

Baro seçimlerinde seçmenlerine şirin görünmek adına zaman zaman konunun tamamını irdelemeden bu şekilde Sayın Birlik Başkanımızı acımasızca eleştirip istifaya davet edenlerin  ciddiyetten uzak bu karalama kampanyasını maksatlı buluyoruz ve bütün gücümüzle karşı çıkıyoruz.

 

 

Sayın Türkiye Barolar Birliği Başkanımız Av.Prof.Dr.Metin FEYZİOĞLU’ nu desteklediğimizi ve yanında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla sunarız.

 

                                                                                     Av.Soner KARADEMİR

                                                                                     Giresun Barosu Başkanı

 

 

 

 

ETİKETLER : GİRESUN BAROSU BAŞKANI’NDAN KAMUOYUNA bulancak haber giresun haber bulancak giresun Türkiye Barolar Birliği Başkanımız Av. Prof. Dr. Metin FEYZİOĞLU Sone KARADEMİR Giresun Barosu Başkanı
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi