Kerim Aksu, “İKTİDARA SESLENDİ”


Bu haber 2019-01-15 12:06:05 eklenmiş ve 2031 kez görüntülenmiştir.

 

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu Belediye Meclis Salonunda düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Öncelikle gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak başlayan Başkan Aksu gündeme dair açıklamalarda bulunup devam eden projeleri paylaştı.

 

 

Toplantıya 10 yıllık çalışmalarından örnekler vererek başlayan Başkan Aksu, sosyal medya üzerinden açılan sahte hesaplarla yaratılan algı operasyonlarını gülerek takip ettiğini belirterek; “İlçelerdeki kendi belediyelerinin beceriksizliklerini bize yapıştırmak istiyorlar. Bugün vatandaşa pembe tablo çizenleri halkın arasına davet ediyorum. Ben ekstra seçim çalışması yapmıyorum, 10 yıldır şehrin içindeyim. Hani ne yaptı Kerim Aksu diyorlar bunu da nerede diyorlar biliyor musunuz? Bizim yaptığımız meydanda, bizim verdiğimize bedava Wİ-Fİ ile bağlanıp paylaşıyorlar. İnsanlar bizim ne yaptığımızı gayet iyi biliyor, asıl siz ne yaptınız? İl Özel İdarenin bulunduğu binaya bakın, atsan atılmıyor, satsan satılmıyor. “Biz geleceğiz de Giresun Şenlenecek” diyorlar. Özel İdareyi şenlendirdiğiniz gibi mi şenlendireceksiniz Giresun’u. Bunlar bir takım algı ifadeleri. Belediye battı diyorlar, 2009 yılında biz göreve geldiğimizde borç bütçenin neredeyse tamamına yakındı. Bugün borcumuz belediyemizin iki aylık finansman gideri civarında. Şehrin trafik sorununu çözeceklermiş, 16 yıldır sizi tutan mı vardı. Çaldağ, İnişdibi ve Dereli yollarını neden yapmadınız? Sizi tutan mı vardı? Bu şehirde ki trafik sorunu karayollarının sorunudur. Piraziz ve Keşap gibi ilçelerde bile bugün şehir içi yolları çift gidişliyken, 15 kat nüfuslu Giresun’da tek şeritli bir tane çıkış giriş kavşağı var. O yol yapılırken neredeydiniz? Göreve geldiğimizden bu yana belediyenin arazilerini iki katına çıkarmışız. Bugün saat gibi işleyen bir sistem var, Giresun Belediyesi var “ dedi.

 

 

 

Maaşların iki defa zamanında ödememesinin algı olarak kullanıldığına dikkat çeken Başkan Kerim Aksu şöle devam etti; “ 114 ay düzenli ödediğimiz işçi maaşları iki defa gecikti. Ondan sonra ki, ay 1 hafta erken yatırdık, bunu konuşmuyorlar. Bu azmi, bu hırsı keşke Seka, Sunta ve fındık fabrikaları kapanırken de gösterseydiniz. Medyada olur, olmaz şeyler söyleniyor. Biz belediyenin kaynaklarını büyütmek için gece gündüz çalışıyoruz. Kendi bıraktıkları belediyenin bütçesine, bıraktıkları araç sayısına ve bugün bizim yönettiğimiz belediyeye bir bakın. Neler yapıldığını göreceksiniz.“

 

 

 

TELEFERİK PROJESİNİ AÇIKLADI

 

Basın toplantısının bir bölümünde yapılmakta olan projelere de değinen Başkan Aksu; ”Göreve geldiğimizden bu yana verdiğimiz bütün sözleri gerçekleştiriyoruz. Sadece Pazar alanını yapamadık, hukuki sorunlar önümüze çıktı. Oraya yeniden iyileştirme yapacağız, pazarın üstünü kapatacağız ve düzenleme yapacağız. Türkiye’de 80 ilde ve ilçelerde Kültür Merkezlerini bakanlık yapar, sadece Giresun’da yapılmadı. Arsayı biz verdik. Belediyemiz kendi imkanları ile Kültür Merkezi projesini ihale etti, yakın zamanda temelini atacağız. 1172 metre kare alana, 400 koltuk kapasiteli, içinde konservatuvar, derslikler ve çok amaçlı salonlar bulunan bütün bir proje Giresun’a kazandırılacak. Yapmayı en çok istediğim projelerden biri de teleferik projesi. Bununda çalışmalarını tamamladık. Hacı Hüseyin Mevkiinden Giresun Kalesine teleferikle çıkacağız. İşletmesini belediyemiz yapacak ve proje kendi kendini ödeyecek. Önümüzdeki ay bu projenin tüm detaylarını size açıklayacağım. Göreve geldiğimizde hizmet binalarımız gerçekten yetersizdi, bu gün bakıldığında birçok bina yaptık. Belediyede ihtiyacı karşılayacak araç sayısı yoktu, bunu bu gün tam 4 katına çıkardık. Yeni bir ihtiyacımız doğdu Makine İkmal Müdürlüğü binası buranında organize sanayi mevkiinde yapımına başlayacağız. Giresun Belediyesi kendi imkanlarıyla saat gibi çalışan bir yapı olarak çalışmalarına devam edecek. Kültür Merkezi, Makine İkmal Binalarımızın finansmanı kredi kullanılmadan sağlanacak.“ şeklinde açıklama yaptı.

 

İKTİDARA SESLENDİ

 

Gazetecilerin, “Belediyecilik tecrübe ister“ şeklinde açıklama ve paylaşımlar yaptığının  hatırlatılması üzerine konuşan Başkan Aksu şunları dile getirdi, “Bu söz gerçekten doğru. Ben 10 yıldır belediye başkanıyım, 10 yıl meclis üyeliği, başkan vekilliği, komisyon üyelikleri yaptım. Sanırım beni tarif etmiş olabilirler. Buradan soruyorum, emekli kaç lira maaş alıyor. Enflasyon ne oldu, siz işçiye, memura, emekliye ne verdiniz? İnsanlar borçlu, geçim sıkıntısı yaşıyor. Esnaf borç batağında, iflaslar, işçi, çıkarmalar. Bunları görmüyor musunuz? İşin en acı tarafı, insanlar işsiz, aç, işi olanlarında güvencesi yok.”

 

SATTIĞIMIZDAN FAZLASINI ALDIK

 

Belediyenin mülklerini sattığı şeklindeki bir soruyu yanıtlayan Başkan Kerim Aksu, “Arkadaşlar biz 16 dönüm satış yaptık, 30 dönüm mülk aldık. Siz gidin Özel İdarenin satışlarına bakın, satmadık bir şey bırakmadınız. Sizin belediyelerinizde maaşlar ne durumda, borçları nedir? Kaç lira elektrik borcu var? Bunlara bakın. Cumartesi Pazarının satıldığını söylüyorlar. İnsaf diyorum. Bunun için meclis kararı lazım. Mecliste diğer partilerin temsilcileri var. Bu gizli, kapaklı olur mu? Biz ne yapıyorsak sizlerle paylaşıyoruz. Bu kentte 10 yıl önceyi lütfen hatırlayın. Atatürk Meydanı, Gazi Caddesi, Alpaslan Caddesi, Cumhuriyet Meydanı (Keşap Durağı), Kazancılar Yokuşu, İlçe Dolmuş Terminali, İtfaiye binası, sosyal projeler, her canlıya değer verdik. Biz insanı, çevreyi ve tüm canlıları seviyoruz. Bol keseden atmak değil, eser bırakmak önemlidir” şeklinde sözlerini tamamladı.

 

 

ETİKETLER : Kerim Aksu İKTİDARA SESLENDİ bulancak haber giresun haber bulancak giresun kerim aksu belediye
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GERÇEK HAYAT HİKAYELERİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi