Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan uyuşturucuya karşı dev hamle: uyuşturucuya aman yok…


Bu haber 2015-03-03 19:48:03 eklenmiş ve 938 kez görüntülenmiştir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan uyuşturucuya karşı dev hamle: uyuşturucuya aman yok…

 

 

 

Genç nesillerin daha sağlıklı bir geleceğe kavuşabilmeleri için harekete geçen Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlik merkezlerinden doğa kamplarına kadar hemen her alanda kötü alışkanlıklara karşı bilinçlendirici faaliyetlere imza atıyor.Yurdun dört bir yanında gerçekleştirilen projeler ile gençler çeşitli eğitim faaliyetlerine, sportif aktivitelere ve seminerlere katılıyor. Binlerce gence yönelik etkinliklerin sayısı ise her geçen gün artıyor.
Bağımlı Değil, Sporcu Olacak…
Karaman’da geçtiğimiz günlerde tamamlanan Uyuşturucu Bağımlılığı Eğitim Programı kapsamında kentte bulunan antrenörler ve gençlik liderleri, madde kullanımı ve etkileri konularında derslere katıldı.Bu doğrultuda önümüzdeki haftalarda hayata geçirilmesi planlanan projeyle lise ve ortaokulda öğrenim gören uyuşturucuya meyilli gençler sportif anlamda aktivelere katılacak. Her bir gence bir antrenörün tahsis edileceği antrenmanlar doğrultusunda, gençlerin kötü alışkanlıklarından uzaklaşarak spora yönelmeleri sağlanacak. Judodan masa tenisine, halterden bilardoya kadar çeşitli branşlarda verilecek eğitimler sonrasında gençler sportif anlamda profesyonel bir kariyere adım atarak çeşitli kulüplerde forma giyebilecek.

Gençlik Merkezleri’nde Proje Sayısı Artıyor
Gençlere hemen her alanda hizmet veren Gençlik Merkezleri, “Sosyal Sorumluluk ve Zararlı Alışkanlıklarla Mücadele” başlığı altında 2014 yılında başlatmış olduğu faaliyetlerde önemli bir yol kat etti. Merkezlerde gerek hayata geçirilen, gerekse gelecek günlerde başlaması planlanan proje sayısı toplamda 87’ye ulaştı. Çalışmalar kapsamında çeşitli illerde uyuşturucuyla mücadele seminerlerinden doğa yürüyüşlerine, eğitim faaliyetlerinden gençlik kamplarına kadar farklı alanlarda etkinlikler düzenlendi.

Bağımlılığa Karşı Eğitim Programı Yapılacak
Gençleri bağımlılık yapan maddelerden korumak için önleyici tedbirlerin alınması noktasında da önemli bir eğitim programı gelecek dönemde hayata geçirilecek. 14-19 ve 20-29 yaş gruplarındaki gençler için hazırlanan eğitim programında; uyuşturucu, alkol, tütün, teknoloji, cinsellik ve kumar bağımlılığıyla mücadeleye dair çalışmalar yapılacak. Konu başlıklarıyla ilgili bilgiler, hazırlanan animasyon, klip ve videoların bulunduğu sunumlarda anlatılacak.

Kısa bir süre içerisinde tamamlanacak olan gençlik ve bağımlılıkla mücadele konusunda yazılmış tezlere yönelik derleme çalışmasının yanı sıra akademisyenlerin hazırladığı “Gençlik ve Bağımlılık” konulu makalelerden oluşan kitap hazırlığı da yapıldı.
Gençler ‘Farkına’ Varacak
Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı faaliyetlerini sürdüren yurtlar da bağımlılıkla mücadele konusunda etkinliklere kapılarını aralıyor. Yurtlarda bulunan konferans salonlarında güz dönemi içerisinde bağımlılıkla ilgili seminerler gerçekleştirildi. Üniversite öğrencilerinin ücretsiz olarak faydalandığı ve yoğun bir ilgiye karşıladığı programlar, bahar dönemi içerisinde de devam edecek. Farkındalık Konferansları doğrultusunda alanında uzman psikologlar 81 ilden 35 bini aşkın gençlerle bir araya gelerek, bağımlılıkla mücadele unsurlarını anlatacak.

Uyuşturucuya Karşı Spor
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ankara Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi işbirliğinde başlatılan proje ile madde bağımlılığına meyilli 18-65 yaş aralığındaki 30 birey, spor aktivitelerine katılacak. 
Ankara 19 Mayıs Stadı’nda bulunan egzersiz ve aerobik salonunda 2 ay sürecek olan sportif faaliyetler kapsamında bireylerin bağımlılıklarından uzaklaşmaları ve psikolojik açında sosyal yaşantıya tutunmaları amaçlanıyor.

Gençlik Liderler Kötü Alışkanlıklara Dur Dedi
Bakanlık ile Yeşilay Cemiyeti işbirliğinde “Kötü alışkanlıklara dur diyelim” sloganıyla Antalya Duacı’da Kış Kampı düzenlendi. Toplamda 223 gencin katıldığı kampta bağımlılıkla mücadele yöntemlerinden sosyal çevre ve aile faktörüne çeşitli konular konuşuldu.

Gençlik liderlerinin katıldığı eğitimlerin yanı sıra, sosyal ve gençlik faaliyetleri de yapıldı. Kamp alanında yapılan Tecrübe Konuşuyor programına ise Milli karatecimiz Serap Özçelik ve tenisçimiz Melis Sezer de katıldı.

ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SPOR haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi