GİRESUN CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ


Bu haber 2018-10-30 10:52:24 eklenmiş ve 2203 kez görüntülenmiştir.

 

Giresun Belediyesi tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları “Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü” ile şölene dönüştü. Cumhuriyet’in 95. Kuruluş yılı kutlamaları için düzenlenen yürüyüşe binlerce Cumhuriyet sevdalısı vatandaş katıldı.


 

 

Yeniyol mevkiinden Çotanak İlkokulu önünden başlayan yürüyüşe katılan binlerce insan, ellerinde Türk ve Atatürk bayraklarıyla yürüyüp İzmir ve Gençlik Marşı'nı söyledi. Yürüyüşe Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, eşi Müge Aksu, Milletvekili Necati Tığlı, eşi Aysun Tığlı, CHP İl Başkanı Fikri Bilge, Merkez İlçe Başkanı Hakan Türker, Giresun Atatürkçü Düşünce Derneği, Giresun Barosu başkan ve üyeleri, belediye meclisi, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar, engelli dernekleri, birçok sivil toplum kuruluşu üyeleri, motosiklet ve Vosvos gurubu üyeleri ile yediden yetmiş yediye kalabalık bir vatandaş gurubu katıldı.

 

 

 

“Giresun Cumhuriyet ve Atatürk kenti “

Belediye bandosu eşliğinde yürüyen ve Atatürk Meydanı'nda toplanan kalabalığa seslenen Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun’un Cumhuriyet, Atatürk, Bayrak ve Vatan sevdalısı bir kent olduğunu ifade etti.  Başkan Kerim Aksu, “Değerli Giresunlular Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusunun alındığı ve ülkemizin kurulduğu günün 95. yılı. Bu akşam Giresun’da çok mutluyuz çok kalabalığız, çok güzeliz. Hepinize Cumhuriyetimize sahip çıktığınız için teşekkür ederim. Sizlere bakınca Çanakkale’de Sakarya’da Dumlupınar’da savaşmış atalarımızı görüyorum. Sizlere bakınca ben gençliği, mutluluğu, Mustafa Kemal’i görüyorum. Sizlere bakınca umut görüyorum, gelecek görüyorum. Bu devletin yıkılmayacağını Türkiye Cumhuriyetin ilelebet yaşayacağını görüyorum. Giresun’dan 2 gönüllü alay çıkarıp, işgal edilen vatanı kurtarmak için beş bin kişi gidip, iki yüz elli kişi dönen ataların torunlarını görüyorum. Kendi ili dışında şehitliği olan tel il Giresun’dur. Sizlere güveniyorum hepinizi bayramını tekrar kutluyorum.’’

 

 

Başkan Aksu konuşmasının son bölümünde bu alanın 30 bin kişi aldığını bu gece muhteşem bir katılımla Giresun’un Cumhuriyete sahip çıktığını söyledi. Aksu bu günümüzün Cumhuriyet geleceğimizin Cumhuriyet olduğunu belirterek kalabalığa hitaben ‘’Mustafa Kemal burada mı?’’ diye seslendi. Alandan yükselen “burada” cevabı büyük bir coşku oluşturdu.



Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü” ile Giresun Atatürk Meydanı’nı dolduran Cumhuriyet sevdalısı kalabalık, İzmir Marşı eşliğinde hazırlanan havai fişek gösterisi ile coştu.

 

ETİKETLER : GİRESUN CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ bulancak haber giresun haber kerim aksu
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi