Piraziz Şeyhli Köy’ü İstanbul Hilton’dan döndü.


Bu haber 2018-10-19 15:16:50 eklenmiş ve 2317 kez görüntülenmiştir.

 

Giresunlu kadınlar yöresel lezzetlerini İstanbul Hilton’a taşıdılar.

 

“Yerel Mutfak, Global Lezzet” projesi kapsamında 3. il olarak İstanbul Hilton mutfağında Giresun yöresel lezzetlerini tanıttılar.

 

 

Yerel Mutfak, Global Lezzet' projesi Anadolu'nun yöresel lezzetlerini tanıtma proje kapsamında Hilton Mutfağını Giresunlu ev hanımlara açtı. Bu çerçevede Giresunlu kadınlar birbirinden özel yöresel lezzetlerini İstanbullular ile buluşturdu.

 


Hilton İstanbul Bosphorus içerisinde yer alan Lalezar, ‘Yerel Mutfak Global Lezzet' projesi kapsamında bu kez rotasını Türkiye'nin kuzeyine çevirdi. Giresun'un birbirinden özel yöresel lezzetlerini İstanbullularla buluşturdu. Giresun Şeyhli Mahallesi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği kadınları adına Başkan Ümmühan Aydın, Gonca Taşdemir ve Yadigar Aydın ile yöresel lezzetlerini misafirlere sunarak yemek kültürlerini en etkili şekilde tanıttılar. 

 



Giresun Şeyhli köyü kadınlarının hazırladıkları birbirinden güzel ve başka hiçbir yerde yiyemeyecekleri Giresun’a has lezzetleri hazırladılar. İstanbul Bosphorus'un 'Yerel Mutfak Global Lezzet' Projesi kapsamında Giresun'un lezzetlerini Hilton müşterilerine Dünya şeflerinin eşliğinde sunan Şeyhli Köyü (Eko Turizm) ekibi büyük takdir ve övgü aldılar.

 

 

 

İstanbul Hilton Bosphorus'unda yapılan etkinliği bulancakhaber.net okuyucularıyla paylaşmak adına ziyaret eden  Giresun Şeyhli Mahallesi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği Başkanı Ümmühan Aydın Genel yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar ile bir araya geldi. Aydın, Yaşar’a yaptığı açıklamalarda şunları söyledi. Aydın, “Amacımız turizmle Giresun’umuzu ve eko turizmi gündemde tutmak. Hilton’da yapmış olduğumuz sunumda, ilk önce İŞTAH ACICI, sonra BAŞLANGIÇ menümüz, ARA SICAKLAR, ANA MENÜ, TATLILAR ve çay keyfiyle tamamladık. Hilton mutfağında 4 gün Giresun yöresel lezzetlerini misafirleriyle buluşturduk. Bizler Giresun lezzetlerini Hilton mutfağı sunumu ile tanıdık ve tanıttık. Teşekkürler Hilton... Birlikte olduğum arkadaşlarımla bu işi özveriyle tamamladık. Hem yemek kültürümüzü tanıttık, hem anlattık ve sunumumuzu yaptık. En sonunda mandolin ile “Giresunun içinde boyalı konaklar“ türküsüyle sonlandırdık” dedi.


 

Giresun Şeyhli Mahallesi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği Başkanı Ümmühan Aydın’ın bulancakhaber.net’ i ziyaret etmesi bizleri son derece mutlu etmiştir. İstanbul Bosphorus'un 'Yerel Mutfak Global Lezzet' Projesi kapsamında Ümmühan Aydın başta olmak üzere Gonca Taşdemir ve Yadigar Aydın’a başarılar dileriz. 

 

ETİKETLER : Piraziz Şeyhli Köy’ü İstanbul Hilton’dan döndü bulancak haber giresun haber Hilton İstanbul Bosphorus Giresun Yerel Mutfak Global Lezzet Şeyhli Mahallesi Güzelleştirme Kalkındırma Derneği kadınları Başkan
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer KADIN haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi