Onlar bize emanet…


Bu haber 2018-10-06 17:49:01 eklenmiş ve 1734 kez görüntülenmiştir.

 

Balıkesir Özel Papatya Anaokulunda “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma günü” ile ilgili çocuklar ile buluştu.

 

 

“Onların yaşam haklarına saygı duymalı, onları rahatsız etmemeli zarar vermemeliyiz. Onlara yiyecek ve su sağlamalıyız. Hayvanları sevelim, onları koruyalım, onlara eziyet etmeyelim.”

Hep birlikte “Onlar bize emanet” dediler.


 

 

Öte yandan Balıkesir Özel Papatya Anaokulu’nda bulancakhaber.net köşe yazarı Veteriner Hekim Betül İvgin UZAN’a çocuklar “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma günü”  kapsamında Çocuklar hayvanlar ile ilgili merak ettikleri her şeyi sordular. Karşılıklı olarak hayvan sevgisiyle ilgili bilgi aldılar.

 

 

 

 

Diğer taraftan, bulancakhaber.net köşe yazarı Veteriner Hekim Betül İvgin UZAN “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma günü” ile ilgili olarak kaleme şu yazıyı aldı.

 

 

 

 

Veteriner Hekim Betül İvgin UZAN;

 

 

Hayvanları korumak, insanların hayvanlara iyi davranmalarını ve hayvanların daha iyi koşullarda beslenme ve korunmalarını sağlamak amacıyla İngiltere'de 1822 yılında Hayvanları Koruma Birliği'ni kuruldu. Yurdumuzda Hayvanları Koruma Derneği'nin 1908 yılında kurulmasıyla hayvan sorunlarıyla ilgilenildi. Hollanda'da derneklerin birleşmesiyle Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu oluşturuldu ve Federasyon 1931 yılında 4 Ekimi hayvanları koruma günü olarak ilan etti. Her yıl 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü olarak kutlanıyor.

 

 

Hayvanlar aynı insanlar gibi duyu ve hareket kabiliyetine sahip canlılardır. Hayvanları kafeslere kapatarak onların yaşam haklarını elinden almamalıyız. Doğal yaşam ortamlarını bozmamalı veya doğal yaşam ortamlarına en yakın alanlar oluşturmalıyız. Onların yaşam haklarına saygı duymalı, onları rahatsız etmemeli zarar vermemeliyiz. Onlara yiyecek ve su sağlamalıyız. Onlar tıpkı bebeklerde olduğu gibi bizim ile kelimelerle iletişim kuramaz lakin duyusal iletişimleri çok gelişmiştir. Bizim korktuğumuzu veya onlara zarar vereceğimizi anlar, kendilerini korumaya çalışırlar.

 

 

Yeni nesillerin hayvan sevgisini kazanmasında her bireyin sorumluluğu vardır. Bunun için hayvanları sevelim, onları koruyalım, onlara eziyet etmeyelim. Evimizin önüne onlar için yiyecek ve su koyalım. Hayatı sevmek hayvanları sevmekle başlar. “Onlar bize emanet”…

 

ETİKETLER : Onlar bize emanet bulancak haber giresun haber bulancak giresun bulancakhaber.net köşe yazarı Veteriner Hekim Betül İvgin UZAN
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi