Eğitim ve aile terbiyesi şart.


Bu haber 2018-08-16 10:54:31 eklenmiş ve 1937 kez görüntülenmiştir.

 

Bulancak ve Piraziz halkının yoğun olarak denize girdiği Piraziz ile Bulancak arasında ki kumsallarımızı kullanan bölge halkının duyarsızlığı ve küçük bir kız çocuğunun gün boyu kendi çıkarttığı çöpünü çöp kutusuna atışı objektiflerimize böyle yansıdı.

Deniz kenarına sahillerimize insanların yanlarında getirdikleri fakat giderken kumsala bıraktıkları çöpleri anlatmak mümkün değil. Sosyal medya alnında yaylalarda gördüğümüz çöp yığınları ve günü tamamlayanların geride bıraktıkları fotoğrafların aynısı sahilde de boy gösteriyor. İnsanların güzelim sahillerimizi çöp yığınına dönüştürdüğü bir ortamda hayvanlar aleminin kumsallara sadece ayak izlerini bırakması insanlığımızdan bizi utandırdı.  

 

 

İlçemiz sahilindeki kumsalların sezon içinde denize gelenler ve günlük piknik yapanların bıraktıkları çöpler ve akşam ayrılırken temizlik yapmadan sahilden ayrılmaları çöp yığınları oluşturdu.

 

Bulancak ile Piraziz arasında ki doğal plajlarımızı evimizin bir köşesi evimizin bahçesi olarak görelim. Yediğimiz içtiğimiz artık çöpleri toplayarak çöp kutularına çıkartalım. Fotoğraf karesinde ki bu kız çocuğu gibi memleketini seven evlatlar ve sorumluluk bilinci oluşturalım.  Yurdumun bir diğer köşesinde ege de özellikle yetkililerin ticaretten uzak kamu alanını kendi ekiplerin ve iş makineleri tarafından kum eleme veya iş makineleri ile kumlarının temizlendiğini biliyoruz.

Oysa Karadeniz de tamamen sahillerimiz, kumsallarımız ticarete dönüştürülmüş kendi belirledikleri alana sahip çıkılmış diğer alanlar ise düşüncesiz ve sorumsuz insanların kaderine terk edilmiştir. İşte böylesi durum karşısında aile terbiyesi alan çocuk ve aileler kendi çöplerini denizden çıkarken hem kumsalını hem de çöpünü toplarken görüntüledik. Fakat bu sorumluluk ve bu bilinç olmayan aile terbiyesi ve toplum bilincinden uzak bir kesim ise adeta sahillerimizi çöpe çevirmişlerdir. Sahile gelen özellikle bölge insanlarımızın sahilimizi ve kumlarımızı akşam giderken sadece ayak izlerini bırakmalarını istiyoruz.

 

 

 

ETİKETLER : Eğitim ve aile terbiyesi şart bulancak haber giresun haber bulancak giresun ege karadeniz
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi