Yerel basını ayaklar altına aldılar.


Bu haber 2018-07-06 10:11:28 eklenmiş ve 1604 kez görüntülenmiştir.

 

Basının temel görevi, insanların çevresinde olup bitenleri gözlemleyerek, toplumu ilgilendiren gelişmeleri okuyucuya anlaşılır çerçevede sunmaktır.  Böylesi önemli bir görevi olan gazetenin hiçbir şekilde logar kapağının kapatılan bir unsur olmasını istemiyoruz.

 

 

Temelde il ve ilçeler olmak üzere, bölgesel konuları ele alan yerel basın, bilgilendirme görevini öncelikli olarak yerine getiren kitle iletişim aracının sizin de fotoğrafta gördüğü üzere logar kapağından çıkan pis kokuları önleyici görevi olamaz.  Bu düşünce ile bulancakhaber.net objektiflerine yansıyan Bulancak şehir merkezinde ki bu görüntü son derece biz basın emekçilerini üzmüştür.  Bölge esnafının ve bölge halkının yerel ya da ulusal gazetelere, dergilere daha duyarlı olmasını istiyoruz. bulancakhaber.net olarak yaşananları kamuoyuna sunma adına yapılan çalışmayı, bir gazetenin hazırlanmasından dağıtımına kadar geçen süreçteki emeği böylesi pis kokuların çıktığı logar kapaklarında görmek istemiyoruz. Bu konuda Bulancak Belediye Başkanlığını öncelikle göreve davet ediyoruz. Yerel basın, aynı zamanda demokratik süreçlerin ilk basamağı olan yerel yönetimlerin denetlenmesinde öncü sorumluluğa sahiptir. Bu bilinçle yerel basın, demokratik toplumlarda vazgeçilmez konumda bulunmaktadır. Yerel basın, ekonomik sorunların yanı sıra yetişmiş eleman, teknik altyapı, istihdam ve etik gibi sorunlarla karşı karşıya bulunmaktadır. Dolayısıyla ayaklar altına alınan değil, kamu yararına ve kamu adına yapılan çalışmalarda destek verilen nitelik kazandırılmalıdır.

 

 

bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni ve aynı zamanda TRT Bulancak Yurt Muhabiri Temsilcisi Mehmet Yaşar, “bu logar kapaklarını esnafın hiç olmazsa düz karton veya eski çuval ya da paspaslarla kapatılmasını diliyoruz” dedi.

 

 

 

 

ETİKETLER : Yerel basını ayaklar altına aldılar bulancak haber giresun haber TRT Bulancak Yurt Muhabiri Temsilcisi Mehmet Yaşar
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi