Akşemsettin Lisesi; 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı


Bu haber 2018-05-19 11:17:20 eklenmiş ve 1783 kez görüntülenmiştir.

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Bulancak’ta da çelenk koyma ve ardından Bulancak Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü’nün hazırladığı kutlama programı ile devam etti.

 

 

Atatürk Caddesi Cumhuriyet Meydanı’nda ki program Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Hemen ardından günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Muzaffer Ergüner konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edildi.  

 

İlçe Müdürü Muzaffer Ergüner, “Kıymetli Bulancaklılar sevgili gençler bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal in Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 99. yıldönümünü kutluyoruz. 19 Mayıs esaretini kabul etmeyen hürriyetinden vazgeçmeyen zulme ve zalime asla boyun eğmeyen Aziz milletimizin varlık yokluk mücadelesinin ilk adımıdır. Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde 19 Mayıs 1919'da Samsun’da yakılan İstiklal meşalesi Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek elden ele dilden dile tüm vatan sathına yayılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş, Türk milletinin Kurtuluş müjdesi olan 19 Mayıs milletimiz için iftihar kaynağı, gençlerimiz için ise ibret vesilesidir. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması bu açıdan son derece anlamlıdır. Sevgili Gençler, geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz sizlerin 19 Mayıs ruhunu anlamanıza, özümsemenize ve bu ruha sahip çıkmanıza büyük önem veriyoruz. 19 Mayıs'ın içerdiği derin mananın idraki içinde ecdadımızın emaneti olan bu vatanı daima koruyacağınıza bizi biz yapan değer, ilke ve hasletlere sonuna kadar sahip çıkacağınıza inanıyoruz. Teröre, şiddete ve kör ideolojilere asla prim vermeyen sizlerin sözün ve düşüncenin gücüne inanarak okumaya, araştırmaya sorgulamaya devam edeceğinizi biliyoruz. Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nızı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm kahramanları rahmetle yad ediyor, gençlerimizi ve Aziz milletimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum” dedi.

 

Daha sonra programın ikinci ayağı olan 75. Yıl Halk Kütüphanesi Tiyatro Salonu’na geçildi. Bulancak Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü’nün hazırladığı program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tekrar salonda başladı. Okul idarecilerinin ve öğrencilerinin başarılı bir sunum ile yaptığı bayram kutlaması büyük bir beğeni ile izlendi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Gençlik haftasında gerçekleşen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Bulancak İlçe Kaymakamı Hamdi Üncü ve protokolün ödül verme töreni ile devam etti.  Programa İlçe Kaymakamı Hamdi Üncü, İlçe Cumhuriyet Baş Savcısı Olcay Aksoy, Bulancak İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Cihan Gültekin, Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, Bulancak Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr Oktay Karaman, Bulancak Belediye Başkan Yardımcıları Orhan Güngör, Daire Müdürleri katıldılar.

 

bulancakhaber.net’in takip ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sonunda ilçe Kaymakamı Üncü’nün programı sunan Bulancak Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini tebrik etmesiyle son buldu.

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Akşemsettin Lisesi 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayram bulancak haber giresun haber bulancak giresun Kaymakamı Hamdi Üncü İlçe Cumhuriyet Baş Savcısı Olcay Aksoy Bulancak İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üs
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi