TÜRKİYE 1. 2. 3.’su Bulancak BATEM’den çıktı.


Bu haber 2018-05-15 14:44:25 eklenmiş ve 2873 kez görüntülenmiştir.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel  Müdürlüğü´müzün; ülkemizde meslekî ve teknik eğitimin niteliğinin artırılması, toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması, lise ve üniversite öğrencilerinin eğitimleri sürecinde edindikleri bilgiyi, beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesi, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve deneyimlerinin paylaşılması amacıyla düzenlediği 12. Uluslararası MEB Robot Yarışması, 9-11 Mayıs 2018 tarihleri arasında "Endüstri 4.0 Yenilenebilir Enerji Kaynakları" teması ve  "Ahican Sivas Yollarında" sloganıyla Sivas’ta yapıldı.

 

 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay’ın katılımlarıyla, Türkiye, Azerbaycan,  Arnavutluk,  Cezayir, Bosna-Hersek,  Gürcistan,  Romanya, Kazakistan, Lübnan, Meksika, Ukrayna, Rusya Federasyonu, Pakistan, İran ve Tunus ‘tan oluşan 15 ülkeden;   446 kurumdan, 4 bin 87 öğrenci ve öğretmenin 3 bin 80  robotla yarıştığı yarışmanın final müsabakaları, 11 Mayıs 2018 Cuma günü gerçekleştirildi. 

 

 

Endüstri 4.0 yaklaşımına uygun olarak, 12 kategoride düzenlenen yarışmaya ilimiz okul ve kurumlarından da ekipler katılmış olup, üç gün süren yarışmalar sonunda "Hızlı Çizgi İzleyen Robot" kategorisinde ve "Çizgi İzleyen Robot" kategorisinde ilimiz okulları rakiplerini geride bırakarak, büyük başarı elde etmiş ve her iki kategorideki tüm dereceleri kazanmışlardır. 


TÜRKİYE 1.Sİ, TÜRKİYE 2. Sİ, TÜRKİYE 3. SÜ OLDULAR.


Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı öğrencileri inanılmaz başarılar elde etmeye devam ediyor.

Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (BATEM) Robot Takımı, 493 robotun yarıştığı "Çizgi İzleyen Robot" kategorisinde bütün dereceleri silip süpürerek Türkiye 1. si, Türkiye 2. si ve Türkiye 3. sü oldu. Batem robot takımı öğrencileri bunun yanı sıra bir başka kategori olan "Hızlı Çizgi İzleyen Robot" kategorisinde 535 robot arasında Türkiye ikinciliğini elde etti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 4 adet dizüstü bilgisayarla ödüllendirildi. MEB tarafından her yıl düzenlenen yarışmaya iki yıl önce de katılan Batem Robot Takımı Hızlı Çizgi İzleyen kategorisinde 2. olmuştu. BATEM Robot ekibi gecesini gündüzüne katarak yaptığı çalışmalar neticesinde yıllardır hedeflenen Türkiye birinciliğini Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ve Bulancak’a kazandırarak “Başarı hayal edenin değil, çalışanındır.” sözünün doğruluğunu herkese gösterdi.

 

 

BATEM Robot takımı danışman öğretmeni Erkan KAŞIK’a, öğrencilerimiz Levent BEKDEMİR, Kadircan ÜSTÜN, Deniz ULUDAĞ, Emircan TOPÇU, Abdullah Fazıl ÇEBİ ve Ahmet BAŞOĞLU’na elde ettikleri bu emsalsiz başarılarından ve Bulancak halkına yaşattığı gururdan ötürü teşekkür ederiz, başarılarının devamını dileriz.

 

 

ETİKETLER : TÜRKİYE 1. 2. 3. su Bulancak BATEM’den çıktı bulancak haber giresun haber giresun BATEM 12. Uluslararası MEB Robot Yarışması
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer BİLİM VE TEKNOLOJİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi