O Babanın, bu oğlu


Bu haber 2018-02-27 12:34:53 eklenmiş ve 2922 kez görüntülenmiştir.

Giresun Bulancak ilçesinde 25 senedir Turizm Sektöründe yolcu taşımacılığı yapan Abdullah Sezer ve Peri Sezer’in oğlu Emin Sezer baba mesleği değil ama basının iş yerinde mutfakta özenle yaptığı aşçılık mesleğini seçti.

 

 

22-25 Şubat 2018 tarihleri arasında Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından bu yıl 16.sı organize edilen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, Beylikdüzü’nde Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapıldı. 15 yıldan bu yana yapılmakta olan Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışması ve Festivali’nde Bulancaklı Emin Sezer Giresun’u ve Yeşil Giresun Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’ni en iyi şekilde temsil etti. Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliği ile gerçekleşen organizasyon, uluslararası düzeyde gastronomi dünyasını ülkemizde bir araya getirdi. Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonunda büyük adımlar atılmasını sağlayan festival, dünya lezzetlerini İstanbul’a taşıdı.  Geçmişte yapılan başarılı organizasyonlarla 3 yıl önce Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından “Kıtalar Arası (Continental)” unvanı alan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, ülkemizin öğrenci ve genç şeflerine uluslararası düzeyde yarışma imkânı sağlamaktadır. Tam da bu doğrultuda Yeşil Giresun Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Bulancaklı Emin Sezer gururumuz oldu.  Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından bu yıl 16.uluslararası İstanbul Gastronomi festivalinde 32 ülkenin katıldığı yarışmada Giresun Bulancak’tan Emin Sezer katıldı. 16.uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde Gümüş Madalya alan ve Giresun ve okulunun adını duyuran Emin Sezer onurumu ve gururumu oldu. Giresun’u Turizm açısından yurt içinde ve yurt dışında adını duyuracak olan böylesi yarışmalarda başarı elde etmek Giresun ve bölgemiz turizmi için büyük değerler kazandıracaktır. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nde Türkiye ve dünya gastronomi kültürüne yeni şefler kazandırırken Türk mutfağının dünyada Giresunlu bir aşçı ve şef yetiştiriyor olması büyük bir başarı olarak nitelendirildi. 70’in üzerinde kategoride yarışılan Türk ve dünya şefleri madalya alabilmek için kıyasıya mücadele ettikleri bir alanda Yeşil Giresun Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Bulancaklı Emin Sezer bu zaman kadar yapılmayan başarısı elde etti. Emin Sezer kendisine, ailesini ve Bulancak ilçesine bu başarısı ile büyük bir mutluluk yaşatmıştır. Yeşil Giresun Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Bulancaklı Emin Sezer sayesinde Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu’nun yıllardır yaptığı bu büyük organizasyonla gastronomi turizmine Giresun da içine almıştır. 

 

 

Dünyaya açılma noktasında büyüyen ve Türkiye’de yer alan ulusal ve uluslararası gastronomi markaları açısından Giresun adını duyuran Emin Sezer’i bulancakhaber.net olarak tebrik ediyoruz. Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları’nı, Bulancak Kammakam vekili Giresun Vali Yardımcısı Recep Uzal, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar böylesi ve diğer İl ve İlçe düzeyinde başarı elde eden Emin Sezer gibi gençleri tebrik etmesini ve onurlandırmasını diliyoruz.

 

 

 

 

 

ETİKETLER : O Babanın bu oğlu Yeşil Giresun Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Giresun Valisi Harun emin sezer peri abdullah Sarıfakıoğulları Bulancak Kammakam vekili Giresun Vali Yardımcısı Recep Uzal Belediye Başka
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GERÇEK HAYAT HİKAYELERİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi