BEKTAŞOĞLU’DAN TMO FINDIĞINA ÖNERİ:14 TL’DEN SATILMALI


Bu haber 2018-02-09 07:40:32 eklenmiş ve 2056 kez görüntülenmiştir.

 

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’nin depolarında bulunan 140 bin ton fındığın yaklaşık maliyeti olan 14 TL’nin altında satılmamasını istedi.

TBMM’de bu konuda bir konuşma yapan Bektaşoğlu, bunu yapılması halinde piyasada fiyatların üretici ve ülkemi lehine şekilleneceğini savundu.

“FINDIK YİYEN TÜRKİYE SAĞLIKLI, GÜÇLÜ VE ENERJİ DOLU OLUR”

Bu sezon TMO’nun Giresun kaliteli fındığı 10,5; Levant kalite fındığıysa 10 liradan aldığını ifade eden Bektaşoğlu Kurumun depolarında şu anda 140 bin ton fındık olduğu tahmin ediliyor. Bunun 388 tonu kavrulup askerlerimize çerez olarak verilmek üzere Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edilecek, güzel ve doğru bir uygulama. Hatta bunun yaygınlaştırılmasını, okullara, sağlık kuruluşlarına, hastanelere, spor kulüplerine, önceden olduğu gibi uçaklara da verilmesini, iç piyasada fındık tüketiminin özendirilmesini istiyoruz. Fındık yiyen bir Türkiye sağlıklı, güçlü ve enerji dolu olur. Ancak geri kalan fındığın akıbeti belli değil” dedi.

“TMO’NU FINDIĞININ MALİYETİ 14 TL”

Fındık aynı zamanda ülkemizin en fazla döviz getiren bir ihraç ürünü olduğunu söyleyen CHP Milletvekili Bektaşoğlu “fındık depolarda tutulmayacak kadar önemli, altın kadar değerlidir. Dolayısıyla TMO'ya yaklaşık 14 liraya mal olan bu fındıkların bir an önce satılması doğru olacaktır. Böylece, sezon öncesinde piyasa ülkemiz ve üreticimiz lehine düzenlenmiş olacaktır. Bunun dışında bir uygulamanın yapılmamasını diliyoruz”şeklinde konuşdu.

 

 

ETİKETLER : BEKTAŞOĞLU TMO FINDIĞINA ÖNERİ 14 Türk Silahlı Kuvvetleri TL SATILMALI CHP Milletvekili bülent bulancak haber giresun haber giresun bulancak TBMM
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi