Bulancak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’ndan çevre bilinci


Bu haber 2018-01-17 09:32:46 eklenmiş ve 2332 kez görüntülenmiştir.

Bulancak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Sosyal Yardımlaşma Kulübü öğrencileri Din Kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmenleri Zafer Turan-Yakup Şahin ve Murat Koca ile Mahmut Yakasız öğretmenlerin önderliğinde destekleriyle birlikte çevre temizliğinde bulundular.  

 

 

Bulancak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü ve öğretmenleri konuyla ilgili olarak şunlara değindiler. İnsanoğlu eşi, dostu, arkadaşları, çevresi ile bir bütündür. İnsan doğası gereği yalnız yaşayamaz, toplum içinde diğer insanlarla sürekli etkileşim halinde bulunmaktadır. İnsan bu etkileşim içerisinde karşılıklı olarak diğer insanlarla her anlamda alışverişte bulunur.
Tecrübelerine dayanarak birçok söz söyleyen atalarımız, yardımlaşma ve dayanışma hakkında da pek çok atasözü dile getirmişlerdir. Bir elin nesi var, iki elin sesi var; Yalnız taş duvar olmaz; Ağaç yaprağıyla gürler gibi. Yardımlaşma ve dayanışma toplum fertlerinin sahip olması gereken en güzel özelliklerdendir. Bir arada yaşayan insanlar sürekli yardımlaşma içerisinde olursa hem daha mutlu hem de daha huzurlu olurlar. Kapı komşun ile el ele vererek bir iş ortaya koymak kadar keyifli başka bir iş yoktur. Birlikte yapılan işler aynı zamanda daha kısa sürede yapıldığından böylece aynı zamanda çok daha fazla iş yapabilmek de mümkündür. Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte insanlar sanal bir dünyada yaşamaya başlamış, sosyal ilişkileri git gide zayıf bir hal almıştır. Artık değil yardımlaşmak insanlar yan komşunun adını bile bilmemektedir. Ancak hem bireysel hem toplumsal olarak yardımlaşma insan açısından büyük önem taşır. Bu nedenle günlük hayatımızda ihtiyacı olanlara yardım etmekten geri kalmayalım. Böylece daha hoşgörülü ve sağduyulu bir toplum haline gelmek mümkündür. Böylesi bir düşünce de Bulancak Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu
Sosyal Yardımlaşma Kulübü öğrencileri Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri Zafer Turan-Yakup Şahin önderliğinde ve Murat Koca ile Mahmut Yakasız destekleriyle okullarının çevresini temizlediler çevrede ki çöpleri topladılar.

 

 

bulancakhaber.net Bulancak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Sosyal Yardımlaşma Kulübü öğrencilerinin öğretmenlerinin desteğiyle yaptıkları çalışmanın örnek olması ve çevre bilincinin yerleşmesi acısından yapılan çalışmanın çok önemli olduğunu belirtti.  

 

ETİKETLER : Bulancak Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu çevre bilinci Sosyal Yardımlaşma Kulübü öğrencileri Din Kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmenleri Zafer Turan - Yakup Şahin önderliğinde ve Murat Koca ile Mahmut Yakasız b
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi