10 Ocak ve Bulancak…


Bu haber 2018-01-12 12:34:39 eklenmiş ve 1449 kez görüntülenmiştir.

Kadının hayatın her alanında olması gerektiği ve olduğu her yerde nezaket, incelik, hoşgörü, güzellik, zariflik olduğu gerçeğini bilen ve yaşayan bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet yaşar 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde ayrıcalık yaşadı.

 

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” de Bulancak İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı ve Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut tarafından şahsımıza çiçek gönderme nezaketinde bulunması ve birkaç arkadaşımızın telefon ve mesajla bu özel günümüzü kutlaması şahsım Mehmet Yaşar olarak beni son derece onurlandırmış ve mutlu etmiştir. Ayrıca bu özel hafta içinde ilk önce İYİ Parti İl Başkanı Ünzile Yüksel ve parti yönetiminin verdiği davet ile başladı. Giresun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bekir Bayram ve Yönetiminin hazırladığı ve organize ettiği Giresun Valimiz sayın Harun Sarıfakıoğulları, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Yarkın ve Giresun İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ömer Tekin’in katılımlarıyla kutlamalar hafta içinde yoğun bir şekilde gerçekleşti. Giresun Gazeteciler Derneği Lokali’nde kabul edilen Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Elmas ve akademisyenlerle birlikte devam etti. Ardından Ak Parti İl Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu ve Yönetimi. Daha sonra Giresun Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Necati Tığlı ve beraberindeki heyet ile devam etti. öte yandan Görele Belediye Başkanı Tolga Erener’in nazik ve ince davetiyle onurlandırıldık. Son olarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’nu her yıl olduğu gibi farklı ve farkındalık yaratan buluşmasıyla tamamlanacağı görüldü.   

 

Tüm bunların yanı sıra ilk kez bu yıl Saadet Partisi Giresun İl Kadınlar Kolları Başkanı Bulancaklı Sümeyye Gündoğdu tarafından yazılmış “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle kaleme aldığı mektup ise bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar’ı çok daha mutlu kıldı. Kadınlarımızın yaşamda çok daha önemli olduğunu bu mektupla Sümeyye Gündoğdu hanımefendi bir kez daha gösterdi.  Böylesi bir mektuba bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar’da kayıtsız kalamayacağını söyledi. Toplumda kadının önemini ve değerine Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle dile getirerek İnternet Gazetemiz aracılığıyla Sümeyye Gündoğdu hanımefendiye cevap verdi.

 

Saadet Partisi Giresun İl Kadınlar Kolları Başkanı Bulancaklı Sümeyye Gündoğdu hanımefendi;  

 

“Bizim sosyal toplumumuzun başarısızlığının sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ilgisizlikten ileri gelmektedir. Yaşamak demek faaliyet demektir. Bundan dolayı bir sosyal toplumun bir organı faaliyette bulunurken diğer bir organı işlemezse o sosyal toplum felçlidir. “

 

 

“Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. Bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur.”

 

 

“Kadınlar içtimai hayatta erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır.”  

    

 

“Anaların bugünkü evlatlarına vereceği terbiye, eski devirlerdeki gibi basit değildir. Gerekli özellikleri taşıyan evlat yetiştirmek, pek çok özelliği şahıslarında taşımalarına bağlıdır. Bu sebeple kadınlarımız, hatta erkeklerden daha çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgin olmaya mecburdurlar!”

 

 

“Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır. Bundan dolayı kadınlarımız ilim ve fen sahibi olacaklar ve erkeklerin geçtikleri bütün öğretim basamaklarından geçeceklerdir.”  

“İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan oluşur. Kabil midir bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki bir cismin yarısı toprağa bağlı kaldıkça, öteki yarısı göklere yükselebilsin?”

 

 

“Tarlalarda erkeklerle birlikte çalışan, kasabalarda pazar yerine giden, yumurta ve tavuğunu satan, ondan sonra kendisine gerekenleri bizzat satın alan, çalışmalarının hepsinde kocalarına yardımcı olan kadınlar!.. Ben bu kadınlar arasında kocalarından daha iyi işten anlayanlara ve hesap yapanlara rastladım.”Kaynak; http://gisele.ecrivain.istanbul.over-blog.com/article-ataturk-un-kad-nlar-ile-ilgili-mukemmel-sozleri-112314247.html

ETİKETLER : 10 Ocak ve Bulancak Giresun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı rektör cevdet elmas dekan Bekir Bayram Yönetiminin hazırladığı organize ettiği Giresun Valimiz sayın Harun Sarıfakıoğulları Jandarma Komutanı A
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Mobil
Sümeyye GÜNDOĞDU 2018-01-14 15:09:19
Sayın Mehmet YAŞAR Bey'e şahsım ve teşkilatım adına teşekkürlerimi sunarım.
Toplam 1 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GERÇEK HAYAT HİKAYELERİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi