Giresun'da Yılbaşı akşamı huzurlu ve güvenli gireceğiz.


Bu haber 2017-12-30 04:54:03 eklenmiş ve 1345 kez görüntülenmiştir.
VALİ SARIFAKIOĞULLARI “YILBAŞINDA GEREKLİ GÜVENLİK VE TRAFİK TEDBİRLERİ ALINDI”
 
Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları, vatandaşlarımızın yeni yıla daha huzurlu ve güvenli bir şekilde girebilmelerinin temini için ilimiz genelinde gerekli güvenlik ve trafik tedbirlerinin alındığını açıkladı.
 
İl merkezinde halkın yeni yıla  huzur,  sükun ve  güven   içerisinde girebilmelerini temin etmek amacı ile 30 Aralık Cumartesi ve 31 Aralık Pazar günü il merkezinde bir dizi emniyet ve trafik tedbiri alındığını belirten Vali Sarıfakıoğulları, İl merkezinde alınan bu tedbirlerin, ilçe emniyet müdürlüklerimiz ve amirliklerimiz tarafından da vatandaşlarımızın yeni yıla huzur ve güven içerisinde girmelerini temin etmek amacıyla alınarak, uygulamaya konulacağını ifade etti.
 
Alınan tedbirlerin ifası ve icrası için il merkezinde 254 personelle birlikte; 30 Motorize Ekip, 2 Shorland ekibi, 12 Trafik Tescil Denetleme ekibi, 18 Bölge Trafik ve Denetleme ekibi olmak üzere toplam 62 ekip yer alacaktır. 
 
Alınan karar gereğince; il merkezinde tüm tedbirler İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, ilçe merkezlerinde tüm tedbirler ise ilçe emniyet  müdürleri/amirleri tarafından yürütülecektir.
 
İl Merkezinde asayişin sağlanması için resmi ve sivil motorize ekipler ile yaya devriyeler gerekli tedbirleri alırken, Belediye-Atapark mevkiinde, Kale mevkiinde ve Debboy mevkiinde hazır kuvvetler bulundurulacak, Bulancak Durağında ise ayrıca mobil ekipler konuşlandırılacaktır.
 
Görevli tüm emniyet personelleri, vatandaşlarımızın yoğun olarak bulundukları ana arterler, pazar yerleri, mağazalar, çarşılar, alışveriş merkezleri vb. yerler ile yeni yıla topluca girmek için toplandıkları meydanlarda; kapkaç, yan kesicilik, hırsızlık ve dolandırıcılık suçları ile taciz vb. olaylara karşı gerekli güvenlik tedbirlerini alacaktır.
 
Yılbaşı gecesinde ateşli silahla havaya ateş etme olaylarının önlenmesi başta olmak üzere, kutlamalarda kullanılması muhtemel piroteknik maddelerin ilgili mevzuat hükümlerince kullanılmasına ve denetlenmesine azami hassasiyet gösterilecektir. 
 
Gazino, Bar, Pavyon, Otel, Motel ve Kahvehane gibi umuma açık istirahat ve eğlence merkezlerinde vatandaşlanmızın huzur ve  sükununu bozucu davranışların önlenmesi için yapılan denetimler sıklaştırılacaktır.
 
İfa edilen görevler esnasında  Kabahatler  Kanunu  hükümlerine  aykırı  davranışta bulunanların tespit edilmesi halinde ilgililer hakkında gerekli işlemler titizlikle yapılacaktır. 
 
Bu uygulamalar sırasında 01.01.2018 günü saat 00.00'dan itibaren Kabahatler Kanunu hükümleri doğrultusunda yeni belirlenen meblağlar uygulanacaktır.
 
Devriyeler; suçların önlenmesindeki etkinliği ve caydırıcılığı artırmak amacı ile görev mahallerinde vatandaşlarımız tarafından kolay ulaşılabilen, rahatlıkla iletişim kurulabilen, ihbar, şikayet ve isteklerini kolaylıkla bildirebilecekleri bir irtibat görevlisi olarak çalışacaklar.
 
Trafik Tes. Dent. ve Bölge Trafik Şube Müdürlüklerince, şehiriçi ve Şehirler arası yollarda (özellikle yoğunluk yaşanması muhtemel olan bölgeler ve önemli kavşaklarda) gerekli tedbirleri alarak bu tedbirleri titizlikle uygulayacaklar.
 
Görevli ekiplerce yapılan kontrollerde özellikle şüpheli şahıslar ile alkolün etkisi ile trafiği tehlike ye düşürdüğü tespit edilen otolar ve sürücüleri kontrol edilecek, herhangi bir suç tespiti durumunda ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli işlemler yapılacak.
ETİKETLER : Giresun'da Yılbaşı akşamı tüm tedbirler alındı huzurlu ve güvenli gireceğiz giresun valisi sarı fakir oğulları Harun bulancak haber.net bulancak haber giresun haber Giresun Bulancak
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer ASAYİŞ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi